Με επαναστατική αλλά και σατιρική διάθεση, προσέγγισαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 οι μαθητές της Δ΄ Τάξης μαζί με τη δασκάλα τους κα Ελένη Πατρίκου. Επιλέγοντας αποσπάσματα από ένα έργο σταθμό στο ελληνικό θέατρο, «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, έκαναν ένα οδοιπορικό στα χρόνια της επανάστασης αλλά κυρίως σε ό,τι ακολούθησε μετά την ανακύρηξη σε ανεξάρτητο κράτος μέχρι και σήμερα. Με χιούμορ αλλά και σοβαρότητα και συχνά με έκπληξη όσον αφορά το πώς χειρίζονται τα πράγματα οι μεγάλοι, οι μαθητές της Δ΄ έστησαν μια απολαυστική παράσταση που μας έκανε να διασκεδάσουμε αλλά και να σκεφτούμε πόσες ομοιότητες μπορούν να βρεθούν με τις πολιτικές του σήμερα και πόσα μας διδάσκει η μελέτη της ιστορίας.

Τη διασκευή του σεναρίου και τη σκηνοθεσία ανέλαβε η κα Πατρίκου, ενώ την παράσταση έντυσε με τραγούδια και μουσικές η μουσικός κα Κωνσταντίνα Καραφέργια, η οποία έπαιξε και φλάουτο. Συμμετείχαν δε οι μαθητές της Ε΄ τάξης ως χορωδία και ορχήστρα, με μεταλλόφωνα, κρουστά και βιολί.

Ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας, η παρουσία της Διευθύντριας Α/θμιας Εκπαίδευσης κας Θεοδώρας Μητσιάνη και του Υπεύθυνου εκπαιδευτικών θεμάτων κου Αθανασίου Ευάγγελου που επέλεξαν να παρακολουθήσουν τον εορτασμό της επετείου στο σχολείο μας. Μετά το τέλος της γιορτής, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για σχολείο, εκπαιδευτικούς και μαθητές χαρακτηρίζοντας την παράσταση άρτια καλλιτεχνικά, προϊόν άψογης συνεργασίας και ένδειξη του κλίματος που επικρατεί στο σχολείο και της σχέσης δασκάλων και μαθητών. Τους ευχαριστούμε πολύ για τα καλά τους λόγια και ανυπομονούμε να τους ξαναφιλοξενήσουμε σε επόμενη εκδήλωση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *