Το Κοινωνικό σχολείο είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δημόσιας Τάξης και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Μέσα από σωστά οργανωμένες δράσεις με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών μας φροντίζουμε για την προαγωγή της υγείας, την ενημέρωση των μαθητών μας για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο καθώς και για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών, φροντίζουμε για την ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα ρατσισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα ναρκωτικά, το κάπνισμα, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, το bullying  καθώς και τα ιδεώδη του αθλητισμού και του ολυμπισμού αποτελούν τους θεματικούς άξονες πάνω στους οποίους στηρίζονται οι δράσεις μας.

Το σχολείο μας συμμετέχοντας ενεργά, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της εποχής μας, τις τελευταίες εβδομάδες του Νοέμβρη οργάνωσε δράσεις που άπτονται των θεματικών αξόνων του κοινωνικού σχολείου.

Έτσι κατα τον μήνα  Νοέμβριο ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του τομέα των Τηλεδιασκέψεων Καραλάκος Γιάννης  συμμετείχε με ομάδα παιδιών στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε απο το Yπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο Internet.

 

Τον Νοέμβρη επίσης, την ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού, οι υπευθυνες εκπαιδευτικοί του Παρατηρητηρίου για τη Σχολική Βία, Πατρίκου Ελένη και Σαράφη Κατερίνα  οργάνωσαν εκδήλωση με την συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας με θέμα τα δικαιώματα και τις υποχρεωσεις. Τα παιδιά μέσα απο video, τραγούδια και εποικοδομητικές συζητήσεις κατανόησαν ότι όλοι μας έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η δράση ολοκληρώθηκε με την κατασκευή του δέντρου των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων.

P1070269

Τέλος οι δράσεις του κοινωνικού σχολείου για τον μήνα Νοέμβρη έκλεισαν με την ενημέρωση των μαθητών για την λύσσα. Μια παρουσίαση ειδικά διαμορφωμένη για μαθητές καθώς και ένα παιχνίδι γνώσεων ήταν το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποίησε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός  Γεροστάθη Ζωή για να εξηγήσει στους μικρούς μαθητές τους τρόπους που οι ίδιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να προστατευτούν από αυτή τη σοβαρή ασθένεια.

P1070290(1)

Υπάρχουν τέσσερα πράγματα που δεν μπορούμε να ανακτήσουμε. την πέτρα…..αφου ριχθεί! τη λέξη…..αφου ειπωθεί!… την ευκαιρία…..αφου χαθεί! το χρόνο…..αφου περάσει!


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *