Έφτασε η στιγμή να φιλοξενήσουμε κι εμείς την πολυαναμενόμενη συλλογή με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς φακούς για να μιλήσουν για τα δικαιώματα του παιδιού. Δυστυχώς, αυτή η έννοια δεν είναι ακόμα παντού το ίδιο αυτονόητη.

Ιδού και η επίσημη πρόσκληση. Σας περιμένουμε όλους!

1890548_1397450333863146_969935956_o

 

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς- Άλλης Μεριάς  σας προσκαλεί την Δευτέρα 7-4-2014 και ώρα 18:00 στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών του Διεθνή Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Ειρήνη είναι…».

Η έκθεση  περιλαμβάνει τις 74 καλύτερες φωτογραφίες από φωτογράφους που προέρχονται από 21 χώρες και επιλέχθηκαν μέσα από 830 φωτογραφίες που κατατέθηκαν συνολικά. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το 2013 και είχε τίτλο «Ειρήνη είναι, τα δικαιώματα του παιδιού».

Στο σύνολο των φωτογραφιών διακρίνουμε δύο τάσεις.

Η μία είναι αυτή που αναδεικνύει τα δικαιώματα των παιδιών μέσα από τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι της παιδικής ηλικίας.

Η άλλη είναι αυτή που καταγγέλλει με άμεσο ή μη τρόπο τις κακές συνθήκες διαβίωσης και τη στέρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα επισκέψεων έχει ως εξής, καθημερινά (7 έως 10 Απριλίου) 9:00-13:00 για σχολεία και 18:00-20:00 για το κοινό

Εκδηλώσεις στο  χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς- Άλλης Μεριάς:

– Δευτέρα 7/4 απόγευμα από την «Πρόταση Ζωής» οι κ.κ. Σωτηροπούλου Δήμητρα- Κοινωνική Λειτουργός  & κ. Μπακατσέλου Μαρία- Ψυχολόγος- θα μιλήσουν σε μεικτό ακροατήριο, γονέων και μαθητών, και θα προσεγγίσουν μαζί τους διαδραστικά το θέμα.
– Τρίτη 8/4 πρωί και Τετάρτη 9/4 πρωί η εμψυχώτρια εκπαιδευτικός κ. Κουκουμβρή Αλίκη μέσα από το θεατρικό παιχνίδι θα προσεγγίσει το θέμα «Τα δικαιώματα των παιδιών» χωρίζοντας τους  μαθητές του σχολείου μας  σε δυο ομάδες
– Τετάρτη 9/4 απόγευμα ο κ. Γιαμουστάρης Θεοδόσης -ψυχίατρος, ψυχολόγος ΟΚΑΝΑ, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου  Άλλης Μεριάς-  Θα  μιλήσει  με θέμα τα δικαιώματα των παιδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *