Την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας πέρασαν μια υπέροχη μέρα που θα μας μείνει αξέχαστη! Μετά το πρώτο δίωρο, όπου όλες οι τάξεις ασχολήθηκαν με το θέμα του καρναβαλιού με το δικό τους τρόπο, συγκεντρωθήκαμε όλοι στην αυλή για να γιορτάσουμε το Καρναβάλι “παραδοσιακά”! Ντυμένοι με φανταχτερές στολές και εξοπλισμένοι με τρελό αποκριάτικο κέφι, χωριστήκαμε σε ομάδες κατά τάξη για να παίξουμε παλιά και καινούρια αποκριάτικα παιχνίδια. Να λοιπόν τι κάναμε για να παίρνουμε και μερικές ιδέες:

Α΄ Τάξη

Οι μικροί μασκαράδες, αφού γύρισαν όλες τις τάξεις για να ευχηθούν τα χρόνια πολλά με τη δασκάλα τους κα Ζωή Γεροστάθη (Κοκκινοσκουφίτσα), κατέβηκαν στην αυλή για να συναγωνιστούν σε ένα τρελό μουσικοχοροπαίχνιδο (!) τα “Μουσικά Στεφάνια”. Μια παραλλαγή από τις κλασικές Μουσικές Καρέκλες, όπου φτιάχνουμε ένα μεγάλο κύκλο με στεφάνια χούλα-χουπ και οι μαθητές χορεύουν γύρω-γύρω όσο κρατάει η μουσική – εμείς χρησιμοποιήσαμε την αγαπημένα ταβέρνα του Μανώλη! Μόλις όμως φουντώνει ο χορός, η μουσική σταματάει απρόσμενα και πρέπει όλοι να τρέξουν και να πηδήξουν μέσα σε ένα στεφάνι. Τι κρίμα, όμως, τα στεφάνια είναι λιγότερα από τους χορευτές και ένας κάθε φορά μένει απ’ έξω! Δεν πειράζει όμως γιατί βγαίνοντας από τον κύκλο παίρνει και ένα στεφάνι για να κάνει χούλα-χουπ, και το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να μείνει μόνο ένας μέσα στο τελευταίο στεφάνι. Διασκεδάσαμε όλοι υπερβολικά μέχρι που έμεινε ο περήφανος νικητής.

 

P1050697 P1050699 P1050701

Β΄ Τάξη

Αμέσως μετά έτρεξαν να πάρουν τις θέσεις τους τα “δευτεράκια” για να βουτήξουν τα πρόσωπα στο αλεύρι προσπαθώντας να ψαρέψουν καραμέλες σε μια παραλλαγή του παραδοσιακού αγγλικού παιχνιδιού “Bobbing for Apples”. Αντί για μήλα μέσα σε λεκάνη με νερό, ετοιμάστηκαν δύο βαθιά μπολ που γέμισαν με αλεύρι (για όλες τις χρήσεις!) και μέσα σκορπίστηκαν καραμέλες. Οι μαθητές, με τη βοήθεια των δασκάλων τους κας Κατερίνας Σαράφη (Μπουμπού) και  κας “Τρίλιζας”, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες που μπήκαν σε σειρά ο ένας πίσω από τον άλλον. Στόχος: να πλησιάσεις χοροπηδώντας με τα χέρια μπλεγμένα πίσω από την πλάτη στο μπολ που αντιστοιχεί στην ομάδα σου, να γονατίσεις και να πιάσεις μια καραμέλα με τα δόντια (προσέχοντας να μη γεμίσεις με αλεύρι!) και να επιστρέψεις χοροπηδώντας στην ομάδα σου για να φύγει αμέσως ο επόμενος. Όλα αυτά υπό τους ήχους του τραγουδιού “Πέρα στους πέρα κάμπους”. Η μάχη έγινε στήθος με στήθος και στο τέλος νικητές και χαμένοι απόλαυσαν, τι άλλο; Καραμέλες!

 

P1050713(1)P1050708(1) P1050720 P1050723 P1050719

Γ΄ Τάξη

Τώρα πια το κέφι είχε ανάψει για τα καλά και η Γ΄  ήταν πανέτοιμη να πάρει τη θέση της στο “ρινγκ”. Αυτή τη φορά οι δύο ομάδες χωρίστηκαν σε “στρατόπεδα” απέναντι το ένα με το άλλο προκειμένου να παλέψουν σε έναν πρωτότυπο και διασκεδαστικό “Χαρτοπόλεμο”. Από την προηγούμενη μέρα είχαν ετοιμαστεί τα πολεμοφόδια: χαρτόμπαλες φτιαγμένες με φύλλα από παλιές εφημερίδες, τυλιγμένα και κολλημένα με ταινία. Οι δύο αντίπαλοι πήραν θέση πίσω από τα σκοινιά που όριζαν το κάθε στρατόπεδο, ο δάσκαλός τους κος Γρηγόρης Διαμαντής έδωσε το σύνθημα και η μάχη ξεκίνησε. Στόχος: Κάθε ομάδα προσπαθεί να ρίξει όσο το δυνατόν περισσότερες “βόμβες” στην περιοχή που προστατεύει η αντίπαλη ομάδα ενώ ταυτόχρονα “καθαρίζει” τη δική της περιοχή πετώντας πίσω τις βόμβες που έρχονται βροχή. Υπό τους ήχους του ζωηρού “Livin’ La Vida Loca” έγινε κυριολεκτικά… πόλεμος!!!

 

P1050730P1050732(1)P1050731(1)

P1050741

Δ΄ Τάξη

Τον κύκλο των παιχνιδιών έκλεισε η Δ΄ με το αμίμητο “Πήγαινε το μπαλόνι μέχρι πέρα και γύρισε το πίσω χωρίς να το αγγίξεις παρά μόνο με ένα χάρτινο πιάτο ενώ φυσάει κι από πάνω…” ή αλλιώς “Μπαλονοδρομίες”! Τα παιδιά χωρίστηκαν σε αγόρια εναντίον κοριτσιών και ο καθένας και η καθεμιά πήραν από ένα μπαλόνι και ένα χάρτινο πιάτο. Με τη χαρούμενη κλασική αποκριάτικη La Bamba να παίζει και την εμψύχωση της δασκάλας τους κας Έφης Λιακοπούλου, κάθε ομάδα προσπάθησε να κάνει μια διαδρομή κατευθύνοντας το μπαλόνι μόνο με το πιάτο. Ταυτόχρονα όμως έπρεπε να προσέχουν να μην ακουμπήσει κάτω γιατί αλλιώς έπρεπε να γυρίσουν ξανά στην αφετηρία και να ξεκινήσουν από την αρχή! Η νικήτρια και ο νικητής διαγωνίστηκαν τέλος μεταξύ τους, αναδεικνύοντας τα κορίτσια σε μεγάλες νικήτριες!

 

Ευτυχώς τα παιδιά τα κατάφεραν καλύτερα!!!
Ευτυχώς τα παιδιά τα κατάφεραν καλύτερα!!!

P1050756(1) P1050751(1)

* Τα παιχνίδια επέλεξαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν η Ολυμπία Μακρή (Φυσικής Αγωγής) και ο Γιάννης Καραλάκος (Αγγλικών).

Ε΄-  Στ΄ Τάξεις

Τα κορίτσια από τις δύο μεγάλες τάξεις ανέλαβαν έπειτα να τυλίξουν και να ξετυλίξουν το παραδοσιακό Γαϊτανάκι. Και τα κατάφεραν υπέροχα, ενόσω οι υπόλοιποι μικροί και μεγάλοι χορεύαμε το αγαπημένο “Μήλο μου κόκκινο”. 

 

P1050759 P1050762 P1050771

 

Με το πολύχρωμο υφαντό που έφτιαξαν, περάσαμε στο επόμενο κομμάτι της γιορτής: το πάρτυ!

 

Μετά τα παιχνίδια, ο Αντιδήμαρχος   Πορταριάς – Ιωλκού και Μακρινίτσας κ. Γιάννης Γκουντέλιας μας επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη. Στο σχολείο κατέφτασε ο κ. Δημήτρης Πέτσης με όλα τα εργαλεία και τα υλικά για να φτιάξουμε το δικό μας αερόστατο για το τοπικό έθιμο του Αφανού που γίνεται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στη Μακρινίτσα. Οι μεγαλύτεροι μαθητές ανέλαβαν να τον βοηθήσουν και μετά από λίγη ώρα το αερόστατο που θα εκπροσωπούσε το σχολείο μας ήταν γεγονός!  

P1050775 P1050780 20140228_132415

Up, up and away!
Up, up and away!

Εμείς να ευχηθούμε μαζί με το αερόστατο, τα όνειρα των παιδιών μας που γεννιούνται μέσα στους διαδρόμους, τις τάξεις και την αυλή του σχολείου, να πηγαίνουν πάντα μόνο ψηλά. Καλή Σαρακοστή, και του χρόνου με υγεία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *