Φέτος, στο σχολείο μας έγιναν πολλά πράγματα για πρώτη φορά. Ένα από αυτά για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι είναι η συμμετοχή μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό μαθητικών ταινιών μικρού μήκους «Βιντεομουσεία 2014». Οι μαθητές της ΣΤ΄ συνέλαβαν την ιδέα και δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τα συναισθήματα που τους προκαλεί η σκέψη του Γυμνασίου. Η ταινία μας προκρίθηκε στις 30 καλύτερες από τις 117 συμμετοχές και μάλιστα μας ζητήθηκε άδεια από το Κέντρο Πρόληψης Δ. Καλλιθέας, Ταύρου, Μοσχάτου «Σταθμός», μέρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), ώστε να χρησιμοποιηθεί η ταινία μας ως μέρος του εκπαιδευτικού τους υλικού. Παρακολουθήστε την ταινία στο κανάλι μας:

https://www.youtube.com/watch?v=HLbXhrL4qI4

Στις αρχές του Μάη, επίσης για πρώτη φορά, ομάδα μαθητών της ΣΤ΄ τάξης που από τα Χριστούγεννα και μετά παρακολουθούσαν μία ώρα έξτρα την εβδομάδα Αγγλικά για προετοιμασία έλαβαν μέρος στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας επιπέδου Α (Α1-Α2). Φιλοδοξούμε η ενέργεια αυτή να αποτελέσει από δω και πέρα μέρος του μόνιμου προγραμματισμού ύλης στο σχολείο μας ώστε να μπορούμε να αποχαιρετούμε τους εθελοντές μαθητές της ΣΤ΄ με ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει τη σκληρή δουλειά τους αλλά και τις γνώσεις τους στην ξένη γλώσσα την οποία διδάσκονται στο σχολείο για τέσσερα χρόνια. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο επίσημο blog του σχολείου αλλά και στην ιστοσελίδα του μαθήματος των Αγγλικών (http://room9english.weebly.com) και θα διοργανωθεί απονομή των πιστοποιητικών για τους επιτυχόντες με την έναρξη της νέας χρονιάς.

Πλησιάζοντας ολοταχώς στη λήξη, οι δράσεις και οι εκδηλώσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Συμμετείχαμε στη Γιορτή Λουλουδιών, ένα ετήσιο ανοιξιάτικο φεστιβάλ που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άλλης Μεριάς, με εικαστικές δημιουργίες, διαγωνιστική ανθοσύνθεση και εμφάνιση χορωδίας με αγαπημένα ανοιξιάτικα τραγούδια.

Πολιτιστικό Παζάρι Μάιος 2014 – συνέχεια!

Καμαρώσαμε τους μαθητές μας που διέπρεψαν στο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας «Μικρός Ευκλείδης». Μέρος της τελετής λήξης ήταν αφιερωμένο στη βράβευσή τους.

Διαγωνισμός Μαθηματικής Εταιρείας

Επίσης, συμμετείχαμε σε μια πραγματικά πρωτοφανή μουσική σύμπραξη σχολικών χορωδιών με τέσσερα δημοτικά σχολεία της Κατερίνης, δύο από τα οποία φιλοξενήσαμε και στο σχολείο μας σε μια συναυλία με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Λίγες ημέρες μετά, σαν μέρος της καθιερωμένης μας ημερήσιας εκδρομής, φιλοξενηθήκαμε και στην πόλη τους, σε ένα πολιτιστικό γεγονός με συμμετοχή περισσοτέρων από 140 μαθητές σε σχολικές χορωδίες. Η εκδήλωση αυτή, με το γενικό τίτλο «Κατερίνη-Βόλος, εφτά τραγούδια δρόμος» αποτέλεσε το πρώτο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Κατερίνης στο οποίο συμμετείχε τιμητικά μόνο το δικό μας σχολείο από τη Μαγνησία.

Τέλος, ευχαριστημένοι, καταϊδρωμένοι αλλά και πολύ συγκινημένοι, αποχαιρετήσαμε στη σχολική χρονιά και τους μαθητές της ΣΤ΄ που του χρόνου μας αφήνουν και συνεχίζουν το ταξίδι αλλού, με μια εκδήλωση γεμάτη μουσική και γλέντι. Μια παράσταση-αφιέρωμα σε όλες τις εποχές του ελληνικού τραγουδιού από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι και το σήμερα. Στην παράσταση αυτή, με τίτλο «Ζήτω το Ελληνικό Τραγούδι» συμμετείχε ολόκληρο το σχολείο, μαθητές και εκπαιδευτικοί, και ελπίζουμε ότι οι καλεσμένοι μας διασκέδασν όσο και εμείς. Σε αυτή την τελετή, ευχαριστήσαμε όσους μας συμπαραστάθηκαν, αποχαιρετήσαμε δακρύβρεχτα τους μαθητές της  Έκτης Τάξης, παρακολουθήσαμε τη βράβευση μαθητών που διέπρεψαν σε διάφορα επίπεδα και την παράδοση-παραλαβή του σχολικού λευκώματος, μιας ακόμα καινοτομίας του σχολείου μας. Το λεύκωμα αυτό παραλαμβάνει ο κορυφαίος μαθητής της Ε΄ τάξης και φροντίζει με ευθύνη του να συμπληρώνεται με τα πιο σημαντικά γεγονότα που αφορούν το σχολείο μας. Στο τέλος της χρονιάς οι απερχόμενοι μαθητές της ΣΤ΄ γράφουν το δικό τους μήνυμα κάτω από μια φωτογραφία τους. Αποτελεί λοιπόν την ίδια την ιστορία του σχολείου μας.

Αποχαιρετώντας οριστικά το σχολικό έτος 2013-14, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Άλλης Μεριάς αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε όλους τους μαθητές μας για τη δράση και τις επιδόσεις τους, τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Δηλώνουμε αιώνια περήφανοι. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους βοήθησαν, δούλεψαν ή έκαναν δωρεές προς το σχολείο και να τους διαβεβαιώσουμε για την ευγνωμοσύνη μας. Τέλος, θα θέλαμε να ζητήσουμε από γονείς και φορείς να συνεχίσουν να συνδράμουν στην προσπάθειά μας για ένα σχολείο όπου η παιδεία και η δημιουργικότητα θα βαδίζουν χέρι-χέρι δημιουργώντας ολοκληρωμένες προσωπικότητες μελλοντικών ενηλίκων.

2 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *