Τα νέα μας!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Εισαγωγή

Η εργασία της Στ΄ τάξης για τα 200 χρόνια από το 1821

Με αφορμή τη σπουδαία φετινή επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821,  οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας δημιούργησαν στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής έναν χάρτη όπου παρουσιάζονται πληροφορίες για επαναστατικές προσπάθειες και σημαντικές πολεμικές αναμετρήσεις που έγιναν ανά την Ελλάδα με σκοπό την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. Τα γεγονότα αυτά εκτυλίχτηκαν σε διαφορετικές περιοχές, σε στεριά και θάλασσα, καθ’ όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Εισαγωγή

Παράταση εγγραφών για το σχολικό έτος 2021-2022

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες υγειονομικές συνθήκες λόγω του κορωνοϊού – covid 19, σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών  για το σχολικό έτος 2021-2022, παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εγγραφές μαθητών/τριών Α΄Δημοτικού για το Σχολικό Έτος 2021-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι από 1 έως και 20 Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των μαθητών της Α΄ τάξης για το σχολικό έτος 2021-2022. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα παρακάτω:

  1. Αίτηση
  2. Πιστοποιητικό γέννησης (αναζητείται από το σχολείο)
  3. Βιβλιάριο εμβολίων του παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο να αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  4. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)
  5. Αποδεικτικό στοιχείο στο οποίο να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
  6. Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο.

Υπενθυμίζουμε ότι για το σχολικό έτος 2021-22 εγγράφονται στην Α΄τάξη τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από 1/1/2015 έως και 31/12/2015

Παρακαλούνται οι γονείς να προσέρχονται στο σχολείο κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 2421072346 ή ηλεκτρονικά στο dimalmer@sch.gr

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δανεισμός tablet

Ο Σύλλογος Διδασκόντων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις έχει τη δυνατότητα δανεισμού  τριών(3) tablet σε μαθητές/τριες για τις ανάγκες της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Σε περίπτωση που αυτοί είναι περισσότεροι από τον διαθέσιμο αριθμό tablet,  η επιλογή των μαθητών/τριών θα γίνει από το Σύλλογο Διδασκόντων με βάση  κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Οι μαθητές/ριες οι οποίοι θα δανειστούν tablet είναι υποχρεωμένοι να το επιστρέψουν στο Σχολείο με τη λήξη της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Σε περίπτωση φθοράς ή απώλειας του tablet, ο μαθητής/τρια είναι υποχρεωμένος να το επισκευάσει ή να το αντικαταστήσει.

Η υποβολή αίτησης για το δανεισμό γίνεται από τον κηδεμόνα ηλεκτρονικά στο email του σχολείου.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Εισαγωγή

12 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων από Δευτέρα 16 ΝοεμβρίουΛήψη αρχείου

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2020-2021- Αγιασμός

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου με τον εξής τρόπο (εφαρμόζοντας τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού covid 19):

1.Οι μαθητές όλων των τάξεων θα προσέλθουν στο σχολείο με τις τσάντες τους στις 08:15 και θα κατευθυνθούν στις αίθουσες με τη βοήθεια των δασκάλων τους. Για την αποφυγή συγχρωτισμού οι γονείς ΔΕΝ θα εισέλθουν στο χώρο του σχολείου. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι γονείς της Α΄τάξης οι οποίοι θα μπορούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους (ένας γονέας – κηδεμόνας για κάθε παιδί) και θα παραμείνουν σε συγκεκριμένο χώρο του προαυλίου που θα τους υποδειχθεί.

2.Όλοι οι μαθητές καθώς και οι γονείς της Α΄τάξης που θα εισέλθουν στο χώρο του σχολείου θα φορούν μάσκα προστασίας όπως σαφώς ορίζουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

3.Ο αγιασμός θα ξεκινήσει στις 11:30 και κατά τη διάρκειά του στον αύλειο χώρο του σχολείου εκτός του ιερέα θα παραβρίσκεται αντιπροσωπεία μαθητών (ΣΤ΄ τάξη) και εκπαιδευτικών.

4.Με τη λήξη του αγιασμού οι μαθητές θα πάρουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν (περίπου στις 11:45).

Από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου που το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά, οι μαθητές θα φορούν οπωσδήποτε προστατευτική μάσκα στους κλειστούς χώρους (αίθουσες, διαδρόμους κλπ.) καθώς επίσης θα πρέπει να έχουν καθημερινά στις τσάντες τους εφεδρική μάσκα, αντισηπτικά μαντιλάκια ή αντισηπτικό gel και ατομικό μπουκάλι νερού.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2020-2021 είναι:

Ιωάννης Γούλας, Διευθυντής

Λιακοπούλου Ευτυχία, Α΄ταξη

Παπαλεξοπούλου Σταυρούλα, Β΄τάξη

Σαράφη Αικατερίνη, Γ΄1 τάξη

Πατρίκου Ελένη, Γ΄2 τάξη

Σαλταγιάννη Δήμητρα, Δ΄ τάξη

Δούκα Γλυκερία, Ε΄1 τάξη

Τοπαλίδου Σοφία, Ε΄2 τάξη

Σαρρής Νικόλαος, ΣΤ΄τάξη, Υποδιευθυντής

Νονόγλου Βασίλειος, Ολοήμερο-Εικαστικά

Διαμαντής Γρηγόριος, Ολοήμερο-Πρωινό πρόγραμμα

Ντόνα Πολυξένη, Τμήμα Ένταξης

Μακρή Ολυμπία, Γυμναστική

Καραλάκος Ιωάννης, Αγγλικά

Τεχνοπούλου Μαρία, Γαλλικά

Μήσια Σοφία, Πληροφορική

Χατζή Ευπραξία, Μουσική

Μπούρα Μαρία, Γυμναστική

Ταμπούρη Ευαγγελία, Σχολική Νοσηλεύτρια

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας από τον Ιούνιο μετονομάστηκε επίσημα από 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς-Άλλης Μεριάς σε Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργική συνεργασία.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Εισαγωγή

Αιτήσεις για το Ολοήμερο για το σχολικό έτος 2020-2021

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι πριν τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς όσοι γονείς/κηδεμόνες ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021, θα πρέπει να υποβάλλουν στο σχολείο την σχετική αίτηση-δήλωση.Η υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνει μέσω των μαθητών στο σχολείο είτε με αποστολή της με email. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων θα είναι η Τρίτη 23 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:
α) Οι μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
β) Οι μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως, πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις.

Προσοχή! Οι γονείς που ενδιαφέρονται για την πρωινή υποδοχή θα πρέπει να συμπληρώσουν το σχετικό πεδίο της αίτησης.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Εισαγωγή

Επαναλειτουργία Σχολείου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Με αφορμή την επαναλειτουργία του σχολείου μας από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου και μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

α) Το Ολοήμερο καθώς και η ζώνη πρωινής υποδοχής δεν θα λειτουργήσουν.

β) Η ώρα προσέλευσης θα είναι αυστηρά από 08:00 έως 08:15 και η ώρα αποχώρησης 13:15. Παρακαλούμε τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρηση των μαθητών να είστε συνεπείς και σύντομοι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. Σημειώνεται ότι δεν θα πραγματοποιείται πρωινή συγκέντρωση των μαθητών στο προαύλιο.

γ) Μαθητές που παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας, λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή, κεφαλαλγία, πονόλαιμος, κρυάδες, ναυτία/έμετος, ρίγος(τρέμουλο), μυαλγίες, κοιλιακό άλγος & διαρροϊκές κενώσεις πρέπει να ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ στο σπίτι και να ΜΗΝ προσέρχονται στο σχολείο.

δ) Τα παιδιά να έχουν μαζί τους ατομικό μπουκαλάκι νερού και αντισηπτικά μαντιλάκια.