Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 το σχολείο μας παρουσίασε την καθιερωμένη γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους και τον αποχαιρετισμο των απερχόμενων μαθητών της ΣΤ΄. Η γιορτή χωρίστηκε σε δύο μέρη: το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τον αποχαιρετισμό.  Για φέτος, επιλέχθηκε ένα θεατρικό έργο με θέμα μια ομάδα παιδιών που, σπρωγμένα από την αίσθηση ότι οι μεγάλοι δεν τα καταλαβαίνουν και δεν τα λαμβάνουν υπ’ όψιν, αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι: αν η εξουσία περνούσε στα χέρια των παιδιών και αναλάμβαναν εκείνα τη διακυβέρνηση της χώρας, ποια μέτρα και ποιες αποφάσεις θα εφάρμοζαν ώστε να αλλάξει ο κόσμος;

Το έργο παρουσίασε η ΣΤ΄ με φιλική συμμετοχή από όλες τις τάξεις του σχολείου που έπαιξαν σκετσάκια εμβόλιμα στην κεντρική δράση με χορογραφίες και τραγούδια. Τα παιδιά έδωσαν για άλλη μια φορά τον καλύτερό τους εαυτό, εντυπωσιάζοντας το κοινό με τις θεατρικές και φωνητικές τους επιδόσεις και την ενέργειά τους επί σκηνής. Παράλληλα, σχολιάστηκε θετικά η πειθαρχία, η οργάνωση και η ομαδική δουλειά που χρειάστηκε για να ανέβει μια φιλόδοξη σχολική παράσταση με ένα θίασο 107 ατόμων! Στο τέλος της παράστασης όλοι οι καλλιτέχνες καταχειροκροτήθηκαν από το ενθουσιώδες κοινό.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης αφορούσε στον αποχαιρετισμό της ΣΤ΄ και ήταν έντονα φορτισμένο τόσο από την πλευρά των γονέων, όσο και από την πλευρά των μαθητών. Ξεκινήσαμε με την καθιερωμένη παραλαβή-παράδοση του επίσημου λευκώματος του σχολείου, ένα πολύτιμο αρχείο με φωτογραφίες και σκέψεις όλων των μαθητών που περνούν από το σχολείο καθώς και σημαντικά γεγονότα και δημοσιεύσεις που μας αφορούν. Στη συνέχεια τα παιδιά απόλαυσαν τα λόγια αποχαιρετισμού και το τραγούδι που τους αφιέρωσε η Ε΄, παρέλαβαν αναμνηστικά δώρα από το Σύλλογο Γονέων, και παρακολούθησαν ένα πολύ συγκινητικό βίντεο φτιαγμένο από τους γονείς τους  με φωτογραφίες από όλα τους τα χρόνια στο σχολείο μας και ευχές γραμμένες ειδικά για εκείνα. Τέλος, αφιέρωσαν σε όλους μας ένα γλυκό αντίο με δύο τραγούδια στα γαλλικά, ελληνικά και αγγλικά, αν και τραγούδησαν με μεγάλη δυσκολία λόγω της έντονης συγκίνησης που είχε καταλάβει πια όλους τους παρευρισκόμενους, απερχόμενους και μη! (–> πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε το βίντεο στο επίσημο κανάλι μας στο youtube)

Ξεχωριστή στιγμή της πολύ όμορφης βραδιάς, η επίσκεψη-έκπληξη της δασκάλας που υποδέχτηκε τα ξεχωριστά αυτά παιδιά στην Α΄ δημοτικού πριν από έξι χρόνια, Μαρίας Τερζούδη που ήρθε από τη Λάρισα με σκοπό να είναι παρούσα στον αποχαιρετισμό αυτής της τάξης.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή πρόοδο στους μαθητές μας και τους υποσχόμαστε ότι το παλιό τους σχολείο θα είναι πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά.

Καλό Καλοκαίρι!

11391469_1596418270630900_193889097138757008_n

2 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *