Σήμερα η μέρα ήταν σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένη σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε στην αρχή της χρονιάς και η εξέλιξή της ήταν μεγάλη έκπληξη για μικρούς και μεγάλους! Όπως είναι γνωστό, εδώ και λίγους μήνες παιδιά και δάσκαλοι φέρνουν στο σχολείο τα καπάκια από μπουκάλια νερού και αναψυκτικών με στόχο να μαζέψουμε ικανοποιητικό αριθμό και στη συνέχεια να τα δώσουμε σε εταιρεία ανακύκλωσης με αντάλλαγμα ένα αναπηρικό αμαξίδιο για κάποιο συμπολίτη μας. Τα παιδιά έκαναν μια τεράστια προσπάθεια να το διαδώσουν και μεθοδικά και οργανωμένα συγκέντρωναν και αποθήκευαν το υλικό.

Τα καπάκια συγκεντρωμένα σε μεγάλες μαύρες σακούλες
Τα καπάκια συγκεντρωμένα σε μεγάλες μαύρες σακούλες

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι σωροί από καπάκια γέμισαν το μικρό αποθηκάκι όπου τα συγκεντρώναμε. Και όταν τα μετρήσαμε…η έκπληξη! 260.000 πλαστικά καπάκια μαζεμένα μέσα σε τρεις μήνες θα εξασφαλίσουν εύκολη μετακίνηση σε έναν συνάνθρωπο που μπορεί και να μη γνωρίζουμε, αλλά πάντα θα χαιρόμαστε που έχουμε βοηθήσει.

Για να βιώσουμε ακόμα πιο έντονα την εμπειρία αυτή, μια που σήμερα ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, οργανώσαμε με πρωτοβουλία του Διευθυντή μια μίνι εκδήλωση. Μαζέψαμε όλα τα καπάκια στην αίθουσα του ολοημέρου για να δούμε τι όγκο πλαστικού δεν επιτρέψαμε να πεταχτεί ανώφελα στα σκουπίδια.

Το συνολικό αποτέλεσμα της προσπάθειας
Το συνολικό αποτέλεσμα της προσπάθειας

Μιλήσαμε για την ανακύκλωση, αλλά κυρίως για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία όταν επιχειρούν να κινηθούν στις “ανάπηρες” πόλεις μας. Ταυτόχρονα, όμως, ανακαλύψαμε και ένα σωρό απίθανα πράγματα που άνθρωποι που θεωρούσαμε αδύναμους μπορούν να κάνουν, πόσοι είναι πρωταθλητές, διάσημοι καλλιτέχνες, επιστήμονες ή και συνηθισμένοι άνθρωποι με δουλειά και οικογένεια που διαφέρουν από μας μόνο στο ότι χρειάζονται την ευαισθησία των υπολοίπων για να μπορέσουν να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους ή να φτάσουν στο σχολείο ή τη δουλειά τους, ή και να απολαύσουν τη βόλτα τους.

Μικροί και μεγάλοι μαζεμένοι ακούμε με προσοχή
Μικροί και μεγάλοι μαζεμένοι ακούμε με προσοχή

Και στην εκδήλωση μας αυτή, είχαμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να μας επισκεφτεί μια μεγάλη κυρία που έχασε σε μικρή ηλικία τα πόδια της αλλά ποτέ το κουράγιο, τη θέληση και τα όνειρά της. Το σχολείο μας σήμερα υποδέχτηκε την κα Ευαγγελία Μουγάκου, παγκόσμια πρωταθλήτρια στη σφαίρα και το δίσκο για άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς και πτυχιούχο του Παιδαγωγικού Ειδικής Αγωγής. Μία σπουδαία αθλήτρια, μα πάνω απ’ όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος, μας μίλησε για τη δική της εμπειρία, για τα προβλήματα που αντιμετώπισε και ξεπέρασε, για τη συμβολή της στο να γίνει ο Βόλος μια πόλη λίγο πιο προσβάσιμη σε όλους. Της είμαστε ευγνώμονες για το μεγάλο μάθημα που μας έδωσε.

20131203_105432

Η μεγάλη κυρία Ευαγγελία Μουγάκου
Η μεγάλη κυρία Ευαγγελία Μουγάκου

Για την πολύ επιτυχημένη εκδήλωσή μας αυτή, δημοσιεύτηκε άρθρο στην ιστοσελίδα magnesianews.gr που μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.magnesianews.gr/News/?EntityID=bed5b03a-a5be-444d-8cb2-249f778688d0

1 σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *