γράφει ο Φίλιππος Κατσαδωράκης

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου έγινε μια εκδήλωση κατά του σχολικού εκφοβισμού (Bullying) στο σχολείο.

Μετά το πρώτο διάλειμμα μαζευτήκαμε όλοι στην αίθουσα εκδηλώσεων και αργά-αργά καθήσαμε στις θέσεις μας. Είδαμε την κυρία Κατερίνα και την κυρία Ελένη να κάθονται σε ένα τραπέζι μπροστά σε ένα λάπτοπ και την οθόνη του προτζέκτορα. Είχαν μπροστά τους και ένα βιβλίο, τον «Ορέστη και τα Κίτρινα Ποδήλατα». Μας έκαναν κάποιες ερωτήσεις για την καθημερινότητά μας στο σχολείο και έπειτα μας διάβασαν αυτό το λεπτό αλλά πολύ ενδιαφέρον βιβλιαράκι. Παράλληλα, στην οθόνη βλέπαμε τις σελίδες του βιβλίου με την όμορφη εικονογράφηση. Ήταν μια πολύ ωραία ιστορία που έβγαζε ένα ξεκάθαρο νόημα. Έλεγε την ιστορία του Ορφέα που ήταν ένας μαθητής που στο σχολείο μια παρέα παιδιών με κίτρινα ποδήλατα τον εκβίαζε, του έπαιρνε το χαρτζιλίκι, το κολατσιό κ.α. Ο Ορφεας δεν είχε φίλους και έκανε φανταστικούς για να παίρνει θάρρος. Μια μέρα στην πισίνα ενώ του ζητούσαν για άλλη μια φορά να τους δώσει το χαρτζιλίκι του, ένα από τα παιδιά έπεσε στην πισίνα και κάνεις από τους φίλους του δεν τον βοηθήσε. O Ορφέας πήρε το θάρρος από τους φανταστικούς του ήρωες και βούτηξε να τον σώσει. Έτσι έγινε αυτός ηρωας ….. Στο τέλος έδειχνε μια ζωγραφιά που απεικόνιζε έναν ελέφαντα και ένα μυρμήγκι και έλεγε: «Εγώ μπορώ να είμαι φίλος σου. Εσύ;»

Έτσι τελείωσε το παραμύθι του Ορφέα και η κυρία Κατερίνα έκλεισε αποφασιστικά το βιβλίο. Αρχίσαμε να συζητάμε για το πώς μας φάνηκε, τι μας έκανε εντύπωση, αν έχουμε νιώσει κι εμείς ποτέ έτσι. Είναι μια ιστορία που δείχνει πώς πολλές φορές αυτός που μας τρομάζει μπορεί να καταλάβει ότι είναι καλύτερα να μας έχει φίλο. Έδειξε να άρεσε πολύ στα περισσότερα παιδιά.

Το βιβλίο υπάρχει στη βιβλιοθήκη του σχολείου και μπορεί, όποιος θέλει, να το δανειστεί για να το διαβάσει με την ησυχία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *