Εδώ και δύο εβδομάδες το σχολείο μας το επισκέφτηκε ο Κύριος 2Π (Παγκόσμιος Πολίτης).

Ο Κύριος 2Π
Ο Κύριος 2Π

Το όνομά του το πήρε από τα τόσα ταξίδια του σ’ όλο τον κόσμο.

Στην αρχή ξεκίνησε ταξίδια για να γνωρίσει τον κόσμο. Σιγά-σιγά ταξιδεύοντας διαπίστωσε ότι τα προβλήματα που αφορούν τον κόσμο μας είναι τοπικά και παγκόσμια και ότι μεταξύ τους συνδέονται. Τότε αποφάσισε να γίνει μέρος της λύσης αναλαμβάνοντας δράση για έναν πιο δίκαιο κόσμο και έγινε παγκόσμιος πολίτης, κι εμείς ακολουθήσαμε το παράδειγμά του.  

Ταξιδεύοντας μαζί του σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Κένυα, Νακούρου, Γκάνα, Τσέτσερε, αφουγκραστήκαμε τα

Ταξιδεύοντας στον κόσμο
Ταξιδεύοντας στον κόσμο

προβλήματά τους. Για παράδειγμα, στην Γκάνα το καθημερινό τους φαγητό είναι το πόριτς δηλαδή ένα μείγμα από αλεύρι και νερό μια που αυτό είναι το μόνο πράγμα που έχουν για να φάνε. Στην Κένυα για να βρουν νερό χρειάζεται να περπατήσουν αρκετά στην κοντινότερη επαρχιακή πόλη για να αγοράσουν από ένα μικρό σούπερ-μάρκετ. Αναρωτηθήκαμε λοιπόν γιατί να μην υπάρχει φαγητό και νερό για όλο τον κόσμο; 

Γυρίζοντας από τα ταξίδια μας, μέσα σε σταγόνες νερού από χαρτί φανταστήκαμε και ζωγραφίσαμε τον κόσμο όπως θα θέλαμε να είναι σε δέκα χρόνια. Βάλαμε όλη μας την αγάπη, με την ελπίδα ενώνοντας τις σταγόνες μας να γίνουν μια δροσερή πηγή πόσιμου νερού για όλα τα παιδιά του κόσμου.

P1050329P1050337P1050346P1050343

Κάποια από τα μηνύματά μας:

Η γη είναι το σπίτι μας, το νερό η ζωή μας

Smile

Το νερό είναι πολύτιμο

Το νερό είναι για όλους, φτωχούς και πλούσιους

Να υπάρχει τροφή για όλους

Αγάπη – ειρήνη – τροφή – νερό – ζεστασιά – μάθηση – χαρά

 

Αφήστε μια απάντηση