Καινούριος  χρόνος  με ανανεωμένη διάθεση στο καινούριο σχολείο ξεκινάει σε λίγες μέρες! Είναι σίγουρο ότι ανυπομονούμε όλοι να ξαναβρεθούμε στις αίθουσες και τους διαδρόμους και να ξαναρχίσουμε με όρεξη και το μάθημα και τις δραστηριότητές μας. Αλλά πριν γίνει αυτό, ας θυμηθούμε λίγο πώς αποχαιρετήσαμε το 2013 και ειδικά το τελευταίο τριήμερο που ήταν γεμάτο εκδηλώσεις.

Όλοι βάζουν ένα χέρι στη μετακόμιση!
Όλοι βάζουν ένα χέρι στη μετακόμιση!

\

P1050374

P1050358

Μετά από μια βδομάδα σκληρής δουλειάς και εντατικής πρόβας για να είναι όλα στολισμένα και έτοιμα στην ώρα τους, έφτασε τελικά η Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, η μεγάλη μέρα των εγκαινίων. Υποδεχτήκαμε πλήθος κόσμου στο καινούριο μας κτίριο καθώς και πολλούς επίσημους καλεσμένους.

Οι καλεσμένοι φτάνουν στο σχολείο.
Οι καλεσμένοι φτάνουν στο σχολείο.

Ανάμεσά τους και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και ο Αντιδήμαρχος   Πορταριάς – Ιωλκού και Μακρινίτσας κ. Γιάννης Γκουντέλιας, οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το σχολείο μας. Μάλιστα αναφέρθηκαν και στη δράση με τη συλλογή πλαστικών πωμάτων και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόλου κ. Κερασία Μπαρτζώκα επέδωσε τιμητικά βραβεία. 

Αγιασμός.
Αγιασμός.
 "Αισθάνομαι τυχερός". Ο Διευθυντής κ. Γαϊτανάς μιλά για το σχολείο, τους συναδέλφους και τη θητεία του.
“Αισθάνομαι τυχερός”.
Ο Διευθυντής κ. Γαϊτανάς μιλά για το σχολείο, τους συναδέλφους και τη θητεία του.

–> Διαβάστε εδώ την ομιλία του διευθυντή του σχολείου Κων/νου Γαϊτανά.

"Δουλέψαμε ενωμένοι". Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.
“Δουλέψαμε ενωμένοι”.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.
"Πρότυπο σχολείου - καινοτομικό και δραστήριο". Ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης βραβεύει το Διευθυντή.
“Πρότυπο σχολείου – καινοτομικό και δραστήριο”.
Ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης βραβεύει το Διευθυντή.
Η Σχολική Σύμβουλος 5ης Περιφέρειας Μαρία Χατζή.
Η Σχολική Σύμβουλος 5ης Περιφέρειας Μαρία Χατζή.

 

Παρούσα και η Σχολική Σύμβουλος 5ης Περιφέρειας κα Μαρία Χατζή η οποία μίλησε ιδιαίτερα επαινετικά για σχολείο, εκπαιδευτικούς, μαθητές αλλά και γονείς. Τέλος, ήταν επίσης παρών και φανερά συγκινημένος ο πρώην Δήμαρχος Πορταριάς κ. Βασίλης Κοντορίζος.

Πριν τις ομιλίες, τελέστηκε αγιασμός του σχολείου και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε το συμβολικό κόψιμο της λευκής κορδέλας, ανοίγοντας και επίσημα το δρόμο για το καινούριο ξεκίνημα του 2ου Δ.Σ. Πορταριάς-Άλλης Μεριάς.

Το κόψιμο της κορδέλας.
Το κόψιμο της κορδέλας.
Η χορωδία τραγουδά τα "Τρίγωνα Κάλαντα" σε διασκευή.
Η χορωδία τραγουδά τα “Τρίγωνα Κάλαντα” σε διασκευή.
Οι μαθητές/τριες της ΣΤ' μας εύχονται "Merry Christmas!".
Οι μαθητές/τριες της ΣΤ’ μας εύχονται “Merry Christmas!”.

Το σχολείο  μας εκπροσωπήθηκε επάξια στην εκδήλωση από τη χορωδία που σχημάτισαν οι μαθητές/τριες της Ε΄ Τάξης, τραγουδώντας παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα, διασκευές αλλά και γνωστό τραγούδι στα  Αγγλικά, καθώς επίσης και από το εντυπωσιακό Latin χορευτικό των μαθητών/τριών της ΣΤ΄.

Christmas Bazaar 2013-14
Christmas Bazaar 2013-14

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου το καθιερωμένο Christmas Bazaar του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Άλλης Μεριάς με μεγάλη προσέλευση. Υπέροχες κατασκευές, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες σε διάφορες αίθουσες του σχολείου (face painting, δραματοποιημένη αφήγηση, προβολή ταινίας κ.α.), μουσική, χορός, φαγητό και αναψυκτικά συνέθεσαν ένα γιορτινό σκηνικό που σίγουρα απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι! Η έκπληξη της βραδιάς, μια guest εμφάνιση της χριστουγεννιάτικης χορωδίας μας με πρωτότυπα τραγούδια από τη γιορτή αλλά και γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Πολλές και πολύ ωραίες φωτογραφίες έχουν ανέβει στη σελίδα του Συλλόγου στο facebook: https://www.facebook.com/groups/syllgonam/

Σιγά-σιγά, φτάσαμε στην τελευταία μέρα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με τη σχολική γιορτή που οργάνωσαν και παρουσίασαν οι Α΄ και Β΄ τάξεις με τη συμμετοχή μαθητριών της  Γ΄ και τη συνοδεία φυσικά της χορωδίας. Παρακολουθήσαμε τις περιπέτειες των κοριτσιών του χωριού με τους καλλικάντζαρους, την ιστορία ενός χιονάνθρωπου που  δεν ήθελε να λιώσει, τραγουδήσαμε και χορέψαμε και απολαύσαμε τη Δ΄ σε μια ξεχωριστή εμφάνιση με ένα τρυφερό παιδικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι στα Αγγλικά. Σε περίοπτη θέση, τα σκηνικά που σχεδίασε και δημιούργησε η Αργυρώ Παυλίδη.

P1050526

P1050513(1)

P1050519

P1050520(1)

P1050482

P1050472

Τελικά, με πολλή κούραση, πολλή συγκίνηση και πολλά σχέδια για το 2014, αποχαιρετηθήκαμε. Η ώρα όμως να ξανασμίξουμε πλησιάζει. Είστε έτοιμοι για καινούρια πράγματα;

ΥΓ.

Για τα εγκαίνια έγραψαν (παινεύοντας ιδιαίτερα το blog μας!):
-Το blog του Δημάρχου: http://pskotiniotis.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9118.html

-Η εφημερίδα “Ταχυδρόμος”: http://www.taxydromos.gr/article.php?id=103483&cat=1

-Η εφημερίδα “Μαγνησία”: http://www.magnesianews.gr/News/?EntityID=b3272229-7f26-4230-ba29-b880b0b11c87

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *