Με ετικέτα Ετικέτες: , ,

Την εβδομάδα που μας πέρασε, δύο τάξεις του σχολείου μας έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη. Ας δούμε τι έχουν να μας πουν γι’ αυτή.
Δ΄ Τάξη
Την  Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 επιτέλους πραγματοποιήσαμε την επίσκεψή μας στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Ήταν μια επίσκεψη που θέλαμε από πέρσι να πραγματοποιήσουμε και ευτυχώς φέτος τα καταφέραμε. Η ξενάγησή μας στη αίθουσα νεολιθικής εποχής, η περιήγησή μας στις υπόλοιπους χώρους του μουσείου καθώς και η παρουσία μας μέσα στα κτίσματα νεολιθικού τύπου  ( απέναντι από το μουσείο) ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία.
Η ηλιόλουστη μέρα αλλά και η ολιγόλεπτη  «απόδρασή» μας στο πάρκο του Αναύρου ολοκλήρωσαν ευχάριστα  την σημαντική αυτή επίσκεψη για την τάξη μας.
Α΄ Τάξη

Σήμερα ταξιδέψαμε στο παρελθόν ανοίγοντας μια χρονοκάψουλα.

Εντυπωσιαστήκαμε φέρνοντας στο φως αντικείμενα μιας άλλης μακρινής εποχής. Κόκαλα ζώων, χάντρες, κοχύλια, κομμάτια από σπασμένα πιάτα και αγγεία αλλά και ένα ολόκληρο πανέμορφο αγγείο με το καπάκι του ανακαλύφθηκαν από τους μικρούς αρχαιολόγους της τάξης μας τον Στάθη Π., τον Αποστόλη, τον Γιώργο Λ. και στον Στάθη Σ.

Αυτοί υπέδειξαν τον χώρο στους τεχνίτες που ακούραστοι κάτω από τον καυτό ήλιο έσκαβαν προσεκτικά με τις ώρες. Με τις αξίνες τους και οπλισμένες με μεγάλη υπομονή η Νεφέλη, η Αλεξάνδρα Α., η Καλλιόπη και η Αντωνέλα έφεραν στο φως ευρήματα μεγάλης αξίας. Αμέσως έπιασαν δουλειά οι συντηρήτριες με τα βουρτσάκια τους. Καθάρισαν προσεκτικά τα αρχαιολογικά ευρήματα και τα έβαλαν στον φυσικό τους χώρο…το μουσείο. Η Μάρω, η Σαβίνα, η Ραφαέλα και η Αλεξάνδρα Κ. εργάστηκαν με μεγάλη υπευθυνότητα για να δώσουν στο μουσείο τα νέα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική έρευνα.

Όπως όλοι καταλάβατε το παιχνίδι ρόλων που παίξαμε σήμερα στο μουσείο, με την καθοδήγηση της κ Αιμιλίας Καλογιάννη υπεύθυνης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου, μας έμαθε πολλά για την ανασκαφή και μας έδωσε την ευκαιρία να εργαστούμε ομαδικά.

 

Ευχαριστούμε κ. Αιμιλία 

 

Δείτε το στο slideshare.net

Αφήστε μια απάντηση