Το όμορφο τοπίο του σχολείου μας

γράφει η Δέσποινα Καρατάσιου

Όταν ήρθαμε σε αυτό το πανέμορφο σχολείο απ’ έξω από τα σίδερα του σχολείου, το τοπίο ήταν με ξερόχορτα, φυτά, και γεμάτο άχρηστα πράγματα και σκουπίδια. Μετά από δύο χρόνια αποφασίσαμε να τον καθαρίσουμε και να του φυτέψουμε διάφορα όμορφα δέντρα και φυτά που δίνουν ζωντάνια στον χώρο μας.
Την προηγούμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου του 2016 ήρθαν δύο δημοσιογράφοι από το κανάλι ΑΣΤΡΑ και πήρανε συνέντευξη από τον διευθυντή μας τον κύριο Κώστα Γαϊτανά  και τον κηπουρό μας τον κύριο Ηρακλή Παυλίδη
Οι δημοσιογράφοι του ΑΣΤΡΑ έκαναν διάφορες ερωτήσεις. Όταν ρώτησαν τον κηπουρό μας άμα θα φυτέψουμε και αλλού εκτός από το σχολείο μας είπε ότι θα πάμε την Άνοιξη στο βουνό και θα φυτέψουμε διάφορα βότανα. Μόλις τελείωσαν την συνέντευξη, πήραν όλο το σχολείο σε ένα βίντεο.
Είμαι πολύ περήφανη και ταυτόχρονα χαρούμενη που πάω σε αυτό το σχολείο!!!
Φυτεύουμε βότανα
γράφει ο Βαγγέλης Καραλάκος
Μια μέρα, μετά το διάλειμμα ο διευθυντής του σχολείου μας μάς είπε να κάνουμε γραμμές. Μας εξήγησε ότι θα φυτέψουμε βότανα με τον κύριο Ηρακλή.( Ο κύριος Ηρακλής είναι ένας κύριος που μας βοηθάει να κάνουμε κηπουρική στο σχολείο μας).
Έτσι όλοι πήραμε χώμα, δύο γλάστρες, και δύο φυτά,  βασιλικό και δενδρολίβανο. Όταν τελειώσαμε ο κύριος Ηρακλής μας είπε ότι την άνοιξη θα τα μεταφυτέψουμε στο βουνό. Μας έδειξε επίσης διάφορα βότανα που δεν γνώριζα. Μας είπε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 10.000 διαφορετικά είδη βοτάνων. Ήταν μια υπέροχη μέρα και έμαθα πολλά πράγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *