Την Τετάρτη 30 Απριλίου οι μικροί μαθητές των Α΄ και Β΄  τάξεων επισκέφθηκαν  αθλητικά κέντρα ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγάλων. Η Β΄ γνώρισε την εξαιρετικά δημοφιλή πολεμική τέχνη του Tae Kwon Do, ενώ η Α΄ δοκίμασε την επιδεξιότητα της στο τέννις. Τα αποτελέσματα: μια πολύ όμορφη εμπειρία για όλους, μικρούς και μεγάλους και μια αφορμή να ασχοληθούμε περισσότερο με τον αθλητισμό! Η Β΄ τάξη μας εξηγεί:

 

Το tae kwon do είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι μια από τις πιο διαδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 έγινε επίσημο Ολυμπιακό αγώνισμα.

 

Το Tae Kwon Do αναπτύσσει όλες τις φυσικοκινητικές ικανότητες του μαθητή όπως: την ισορροπία, την ταχύτητα, την δύναμη, την ευλυγισία, την αντανακλαστική ικανότητα, καθώς επίσης, προσδίδει αρμονία και 

ρυθμό στο σώμα του μαθητή, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει τα μέγιστα στην πνευματική ανάπτυξη.

 

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τις τεχνικές αυτοάμυνας που τους έδειξε ο προπονητής και τα κατάφεραν αρκετά καλά αν και ήταν η πρώτη τους επαφή με το άθλημα. Ευχαριστούμε για την όμορφη αυτή εμπειρία. 

O O O O O O

 

 

…και η Α΄ Τάξη γράφει:

 

Πριν από λίγες μέρες οι μαθητές της Α τάξης επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του δήμου Βόλου και γνώρισαν, με τη βοήθεια του κύριου Πέτρου, ένα όχι τόσο συνηθισμένο άθλημα, το τένις. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και έγραψαν τις εμπειρίες τους  για το άθλημα στο μάθημα της γλώσσας.

 

Οι μικροί συγγραφείς έγραψαν μεταξύ άλλων για την εμπειρία τους :

 

………Παίξαμε κι εμείς αληθινό τένις. Περάσαμε πολύ ωραία!  (Ανθή Κατεργάρη)

 

….εκείνη τη μέρα είχε όμορφο ήλιο και τα περάσαμε πολύ ωραία. (Ραφαέλα Kαφαντάρη)

 

….Ο κύριος Πέτρος μας έδειξε μερικές ασκήσεις για να ξέρουμε καλό τένις. Μετά παίξαμε κι εμείς κανονικό τένις. (Στάθης Πλαστάρας)

 

Πήγαμε για τένις και μου άρεσε πάρα πολύ. Έπαιζα με τη Ραφαέλα…είχε ωραίο ουρανό και ωραίο ήλιο. Περάσαμε υπέροχα…χορεύαμε όλη την ώρα και παίζαμε τένις. ……έπαιζαν ακόμα και ο κύριος με την κυρία μας. (Αλεξάνδρα Καραβασάνη)

 

….ο δάσκαλος στο τένις μας εξήγησε πολλά πράγματα …ακόμα και σε ποια ηλικία πρέπει να κρατάμε τη μίνι ρακέτα…Ήταν τέλεια! Παίξαμε κι εμείς τένις και ήταν το πιο ωραίο άθλημα που έχω δει! (Σαβίνα Ρίκου)

 

…αγαπημένο μου ημερολόγιο, σήμερα πήγαμε στο τένις, ήταν πολύ ωραία. Ένας άλλος κόσμος! Περάσαμε πολύ όμορφα. (Λυδία Κατεργάρη)

 

….με τον φίλο μου τον Γιώργο έπαιξα αληθινό τενις….πριν φύγουμε αληθινό τένις έπαιξε η κυρία μου με τον κύριο Πέτρο!. (Αποστόλης Τσώνης)

 

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σήμερα πήγαμε στο γήπεδο του τένις. Ο κύριος Πέτρος μας έμαθε πώς να παίζουμε τένις. Τα περάσαμε φανταστικά. (Σοφοκλής Χρυσαφούδης)

 

Οι ζωγραφιές μας για το ίδια θέμα ήταν εξαιρετικές …μακάρι να πηγαίνουμε πιο συχνά τέτοιες επισκέψεις!!!

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *