School Crest

 

Απολογισμός πεπραγμένων 2013-14

Ολοκληρώνοντας μια γεμάτη και πολυτάραχη χρονιά, δεδομένου ότι ήταν η χρονιά της μετεγκατάστασής μας σε νεόκτιστο διδακτήριο, αισθανόμαστε την ανάγκη να κοιτάξουμε πίσω και να κάνουμε έναν απολογισμό των σημαντικότερων δράσεων που διεκπεραιώθηκαν στο σχολείο μας.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετείχαν σε πεζοπορίες, εκπαιδευτικές επισκέψεις, προετοιμασία και παρουσίαση σχολικών εορτών, πολιτιστικά προγράμματα στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και αθλητικές δραστηριότητες. Πέρα όμως από τα συνηθισμένα, θα θέλαμε να αναφερθούμε ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες δράσεις και εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα το τρέχον σχολικό έτος στο σχολείο μας και με αυτήν την ευκαιρία να συγχαρούμε τους μαθητές μας για την εξαιρετική επίδοσή τους σε όλα τα επίπεδα.

Η πρώτη σημαντική δράση που άνοιξε την αυλαία φέτος είχε να κάνει με τα φιλανθρωπικά αισθήματα των μαθητών μας που τα απέδειξαν έμπρακτα συγκεντρώνοντας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έναν συγκλονιστικό αριθμό πλαστικών πωμάτων (260.000 !) που δόθηκαν για ανακύκλωση συμβάλλοντας στην απόκτηση δύο αναπηρικών αμαξιδίων για άπορους συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες. Διαβάστε στο blog μας το σχετικό άρθρο

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

και παρακολουθήστε στο κανάλι μας  ένα σχετικό βιντεοκλίπ  https://www.youtube.com/watch?v=u3KT7XVaYPc. Για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης αυτής, οργανώθηκε στο σχολείο μας ημερίδα με θέμα τις δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Το σχολείο μας επισκέφθηκε μια μεγάλη προσωπικότητα του τόπου μας, η παγκόσμια πρωταθλήτρια κα. Ευαγγελία Μουγάκου, η οποία μίλησε στα παιδιά για τα επιτεύγματά της αλλά και τον τρόπο που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την αναπηρία της βιώνοντάς την σαν μια ευκαιρία αντί για κατάρα. Μια εκδήλωση που θα μας μείνει αξέχαστη.

Λιγότερο από ένα μήνα μετά, λίγο πριν διακόψουμε για Χριστουγεννιάτικες διακοπές, ολοκληρώθηκε με πολλή δουλειά η μετακόμιση του σχολείου που γιορτάστηκε με ένα τριήμερο γιορτινών εκδηλώσεων. Στα εγκαίνια παρέστησαν πολλές τοπικές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη. Παράλληλα, ξεκίνησε ενεργά η συνεργασία Συλλόγου Γονέων και σχολείου με το Χριστουγεννιάτικο χορό. Διαβάστε το άρθρο στο blog μας

Ευτυχισμένο το 2014!

Η φιλαναγνωσία προωθείται ενεργά στο σχολείο μας και τίποτα δε μας δίνει περισσότερη χαρά από το να βλέπουμε να γεμίζουν οι καρτέλες δανεισμού. Η βιβλιοθήκη μας λειτουργεί οργανωμένα σε δικό της χώρο από την αρχή του 2014, και μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον γεμίζει από μικρούς αναγνώστες που ανυπομονούν να ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο με ένα καινούριο βιβλίο. Με την καινούρια χρονιά δεχτήκαμε μια σημαντική δωρεά βιβλίων από την κυρία Βερδή Μαρία από τη Θεσσαλονίκη την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε κα Βερδή!

Στα τέλη του Γενάρη, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε μια αγαπημένη συγγραφέα όλων των παιδιών, τη Λίνα Μουσιώνη. Στην εκδήλωση που οργανώσαμε συζητήθηκαν τα βιβλία που οι μαθητές όλων των τάξεων είχαν ήδη διαβάσει και προετοιμάσει και η συγγραφέας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και έπαιξε πολλά όμορφα παιχνίδια με τα παιδιά. Διαβάστε το σχετικό άρθρο:

Η Λίνα Μουσιώνη στο σχολείο μας!

Στα τέλη του Φλεβάρη, μετά από δύο μήνες πολλής δουλειάς και διαβάσματος, έφτασε η στιγμή να γιορτάσουμε την Αποκριά, πολυαγαπημένη γιορτή των παιδιών. Επιλέξαμε να γιορτάσουμε την τελευταία Παρασκευή της αποκριάς παίζοντας κατά τάξη παραδοσιακά καρναβαλίστικα παιχνίδια και τηρώντας το τοπικό έθιμο του Αφανού για το οποίο φτιάξαμε το δικό μας αερόστατο. Διαβάστε σχετικά:

Απόκριες 2014 – Ένα αξέχαστο πάρτυ!

Κι έτσι μπήκαμε στο τρίτο τρίμηνο και δράσεις που κυλούσαν σε μεγάλο διάστημα, άρχισαν να πλησιάζουν στην  κορύφωση. Από την αρχή της χρονιάς το σχολείο μας συνεργάστηκε συχνά με την οργάνωση κατά της φτώχειας και της ανισότητας ActionAid. Τα παιδιά δούλεψαν με το εκπαιδευτικό υλικό της οργάνωσης (βλέπε Ο Κύριος 2Π (Εκπαιδευτικό υλικό της ActionAid) και συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση έφτιαξαν ανθρώπινες αλυσίδες στην αυλή του σχολείου. Φωτογραφίες από την ημέρα αυτή δημοσιεύτηκαν και στην επίσημη ιστοσελίδα της ActionAid Hellas.  Διαβάστε στο blog μας:

ActionAid – Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση

Και δείτε το υλικό όλων των σχολείων:

Στείλτε Όλους τους Φίλους μου Σχολείο!

Παράλληλα, το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη ήμασταν ένα από τα τρία δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη Μαγνησία που φιλοξένησαν την έκθεση φωτογραφίας με τις καλύτερες φωτογραφίες του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Ειρήνη είναι… τα δικαιώματα των παιδιών!» Συνοδευμένη από διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες, η έκθεση παρέμεινε στους χώρους του σχολείου μας για τρεις ημέρες και δέχτηκε επισκέψεις από ιδιώτες και σχολεία. Διαβάστε σχετικά:

«Ειρήνη είναι…» – Έκθεση Φωτογραφίας

Τέλος Α΄Μέρους – Συνεχίζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *