ΠΑΛΕΤΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ-ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Νοέ 202511

facebook art album

Ζωγραφίζοντας Ηλιοτρόπια – Μια Πρώτη Συνάντηση με την Τέχνη

Στα πλαίσια της δράσης αυτής, τα παιδιά της Α’ Δημοτικού εξερεύνησαν έναν φανταστικό κόσμο μέσα από τη ζωγραφική. Μέσα από την επαφή με τα χρώματα και τα υλικά της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ξεκίνησαν ένα ταξίδι γνωριμίας με την τέχνη, μαθαίνοντας να εκφράζουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους με ελευθερία και φαντασία.

Η θεματική των ηλιοτροπίων λειτούργησε ως αφορμή για παρατήρηση, μελέτη και αναπαραγωγή μεγάλων καλλιτεχνικών έργων με έναν δικό τους, προσωπικό τρόπο. Η διαδικασία ενίσχυσε τις αισθήσεις, την παρατηρητικότητα και την αντιληπτική τους ικανότητα, ενώ κάθε έργο αποτέλεσε μια μοναδική αφήγηση και έκφραση του εσωτερικού κόσμου των παιδιών.

Αυτή η πρώτη γνωριμία με την τέχνη είναι μόνο η αρχή – ένας κόσμος ατέρμονος, πάντα διαθέσιμος για να τον γνωρίσουν, να τον αγαπήσουν και να συνεχίσουν να δημιουργούν.

Κλειώ Βάττη, εικαστικός

Συνδεσμος Λευκώματος

Λίγα λόγια για την Κλειώ Βάττη αγαπά τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και κάθε είδους δημιουργία! Σπούδασε Ζωγραφική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε με μεταπτυχιακό στη «Τέχνη και Δημόσια Σφαίρα».

Για πάνω από δέκα χρόνια έπαιζε με εικόνες και φως στη φωτογραφία, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει στα σχολεία, βοηθώντας παιδιά να ανακαλύψουν τη μαγεία της τέχνης. Της αρέσει να φτιάχνει έργα που μπορούν να δουν όλοι, ακόμα κι αυτοί που δεν έχουν ξαναζωγραφίσει ποτέ.

Η Κλειώ μιλά αγγλικά και γερμανικά και πιστεύει πως η τέχνη είναι παιχνίδι, περιπέτεια και φαντασία — ό,τι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια

    European SchoolRadio Logo

    Σαν σήμερα

    5/12: Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη
    Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.
       - Σχετικές αναρτήσεις

    Σκακιστική άσκηση

    This is an example of a WordPress page, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. You can create as many pages like this one or sub-pages as you like and manage all of your content inside of WordPress.

    https://2oprotypopeiramatiko-rodou.blogspot.com/
    Νοέμβριος 2025
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930


    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων