Συναντήσεις με την ψυχολόγο του σχολείου μας

https://gr.depositphotos.com/211509648/stock-illustration-people-talking-to-psychologist-patients.html

Αγαπητοί γονείς,

Στο σχολείο μας ανέλαβε υπηρεσία ως ψυχολόγος η κ. Φωτιάδου Κυριακή.
Ο ρόλος της θα είναι συμβουλευτικός και υποστηρικτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειές τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.Θα προσφέρει τις υπηρεσίες της σύμφωνα με τον κώδικα της ειδικότητάς της, την τήρηση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των οικογενειών τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Ειδικότερα, η ψυχολόγος θα εργάζεται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με τα ίδια τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ανάλογα με τις εκάστοτε διαπιστωμένες ψυχολογικές ανάγκες και, όπου θεωρείται αναγκαίο.

Οι ατομικές συναντήσεις με την ψυχολόγο θα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κατάλληλο για την τήρηση του απορρήτου. Σε περίπτωση ατομικής παρέμβασης για τους μαθητές, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων ή κηδεμόνων ή των ασκούντων τη γονική μέριμνα ή των εχόντων την επιμέλεια.

Συγκεκριμένα, οι αρμοδιότητες του σχολικού ψυχολόγου είναι οι εξής:

  • Ψυχολογική υποστήριξη στις οικογένειες των μαθητών σε ομαδική ή ατομική βάση, η οποία ενδεικτικά περιλαμβάνει ενημέρωση σε σχέση με το πρόβλημα και τις μεθόδους παρέμβασης, εκπαίδευση στις σχέσεις γονέων-παιδιού και την αντιμετώπιση προβλημάτων στο σπίτι, συμβουλευτική για συναισθηματική στήριξη σε θέματα οικογένειας, καθοδήγηση για την ανάγκη πρόσθετων ιατρικών, ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων και μεθόδων αποκατάστασης.
  • Συμβουλευτική υποστήριξη στο προσωπικό του σχολείου με σκοπό την επίλυση προβλημάτων των μαθητών και των οικογενειών τους και -όταν κρίνεται αναγκαίο-συμμετοχή στο σχεδιασμό του προγράμματος δραστηριοτήτων των μαθητών.
  • Συνεργασία με φορείς που παρέχουν ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες όπως κέντρα ψυχικής υγείας, κέντρα πρόληψης, ιατροπαιδαγωγικές και κοινωνικές υπηρεσίες και διασύνδεση αυτών των υπηρεσιών με τη σχολική μονάδα.
  • Εφαρμογή ατομικών ή ομαδικών προγραμμάτων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την αυτοεκτίμηση, το σεβασμό στην ετερότητα, την αλληλεγγύη, την ικανότητα διαχείρισης του άγχους και των συγκρούσεων.

Η κ. Φωτιάδου θα βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Πέμπτη κατά τις ώρες  9.00-13.15. Για να κλείσετε ραντεβού και να επικοινωνήσετε μαζί της προσωπικά, μπορείτε να καλείτε τη συγκεκριμένη μέρα στο τηλέφωνο του σχολείου 2104129876.