↑ Επιστροφή σε Επισκέψεις

Οι επισκέψεις της Στ’

Cinema Park, επαυξημένες εμπειρίες

Θωρηκτό Αβέρωφ

Επίσκεψη στη Βάση ελικοπτέρων Ναυτικού.

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου η ΣΤ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε τη Βάση Ελικοπτέρων στο Μαραθώνα. Σε αυτό το μέρος φιλοξενούνται διαφόρων ειδών ελικόπτερα.

Μόλις φτάσαμε, αντικρίσαμε μια πελώρια έκταση μπροστά μας δεξιά και αριστερά μας. Η έκταση αυτή συνεχιζόταν και πέρα απ’ όπου έφταναν τα μάτια μας.

Στην αρχή επισκεφτήκαμε ένα μεγάλο χώρο με πελώρια ελικόπτερα.. Ο ξεναγός μας μίλησε για τα χαρακτηριστικά τους ( βάρος 10 τόνους, μήκος 20  μέτρα, αμερικανικών εταιριών). Γνωρίσαμε ελάχιστους υπαλλήλους και πολλές λεπτομέρειες για τα ελικόπτερα.  Αυτό που μας τόνισαν ιδιαίτερα ήταν το πόσο χρήσιμα ήταν τα ελικόπτερα για πολλές διασώσεις. Το χαρακτηριστικό του στις αποστολές είναι ότι έχει την ικανότητα να στέκεται ακριβώς από επάνω από την θάλασσα, που είναι πολύ χρήσιμο αυτό και ότι μπορεί να προσγειώνεται σε δύσβατα μέρη.

Στη συνέχεια γνωρίσαμε το χώρο συντήρησης τους και το διάδρομο όπου απογειώνονται.

Στο πρόγραμμα μας δεν ήταν να μπούμε μέσα στα διάφορα ελικόπτερα, αλλά μας αφήσαν και ανεβήκαμε, για να αποκτήσουμε μια εμπειρία. Το εσωτερικό τους είχε διάφορα εξαρτήματα.

Όταν όλοι χόρτασαν να μαθαίνουν και να κοιτάζουν, κατευθυνθήκαμε προς μια μεγάλη αίθουσα όπου μας περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Χυμός με μπισκότα!! Τελειώνοντας το γεύμα μας, πήραμε το δρόμο του γυρισμού..

Αυτή ήταν μια υπεροχή εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Άσπα Βουτσά

Η Βουλή των Ελλήνων

Η πρώτη μας εκδρομή φέτος ήταν στην Βουλή των Ελλήνων. Η Βουλή, ο ναός της Δημοκρατίας, είναι ένα μεγάλο, επιβλητικό και πολυτελές κτήριο στην πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας. Εξωτερικά υπάρχει το άγαλμα του Άγνωστου στρατιώτη και η αλλαγή φρουράς των Ευζώνων, που έτυχε να παρακολουθήσουμε. Η Βουλή είναι ο χώρος όπου οι βουλευτές συζητούν, ψηφίζουν και νομοθετούν . Ο χώρος οπού κάθονται οι Βουλευτές είναι προκαθορισμένος. Οι επισκέπτες που παρακολουθούν μια συζήτηση στην Βουλή, όταν αυτό επιτρέπεται, κάθονται στο θεωρείο που είναι ενας χώρος υπερυψωμένος από εκεί που κάθονται οι Βουλευτές. Μεγάλη εντύπωση σε κάθε επισκέπτη προκαλεί ο μεγάλος αριθμός περιστεριών που υπάρχει στο προαύλιο της Βουλής δίνοντας μια αίσθηση ελευθερίας.

Χρήστος Μακατσώρης

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων