«

»

Απρ 09

Νερό είσαι θησαυρός!

Οι μαθητές του σχολείου μας από τις τάξεις των Δ1 και Δ2 συμμετείχαν με τα έργα τους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα: «Νερό, είσαι θησαυρός!» που διοργάνωσε το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και το Οίκαδε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τράπεζας Κύπρου.

Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο, μέσω της τέχνης, να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σχετικά με την αξία του νερού για τον άνθρωπο και για το περιβάλλον, τα προβλήματα που προκύπτουν και τους τρόπους για να αντιμετωπιστούν.
Τα παιδιά μετά από συζήτηση και ενημέρωση με μέσο την ζωγραφική αποτύπωσαν τα δικά τους μηνύματα και εξέφρασαν τις δικές τους ανησυχίες σχετικά με το νερό.

Ο μαθητικός διαγωνισμός ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 και τα ατομικά και ομαδικά έργα που συγκεντρώθηκαν έφτασαν τα 2.500, από 244 σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από όλη την Ελλάδα. Η αξιολόγησή τους έγινε από 7μελή επιτροπή διακεκριμένων επιστημόνων και καλλιτεχνών, που διαπίστωσαν το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο των μαθητών.

Αν και τα έργα των τάξεων Δ1 και Δ2 του σχολείου μας δεν βραβεύτηκαν αξίζουν στους μαθητές πολλά συγχαρητήρια για την συμμετοχή και την προσπάθεια τους!

Όλα τα βραβευμένα έργα θα εκτεθούν για 4 ημέρες, από 22 έως 25 Απριλίου 2013, στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα) και ώρες 10.00-13.00 και 19.00-21.00. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 12.00μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου.
Η έκθεση έργων όλων των σχολείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα (www.oikade.gr) της Τράπεζας από τις 22 Απριλίου. Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης θα αποσταλεί σε ηλεκτρονική μορφή σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν δίπλωμα συμμετοχής προκειμένου να δοθεί στους μικρούς καλλιτέχνες.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων