«

»

Μαΐ 27

Το «Τελευταίο Θρανίο» διακρίθηκε.

Οι καλύτερες εφημερίδες του 19ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικών Εντύπων των «ΝΕΩΝ» βραβεύθηκαν και οι δημοσιογράφοι των επόμενων γενεών μίλησαν για τα όνειρά τους. Η εκδήλωση της απονομής των βραβείων στις μαθητικές εφημερίδες, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το Mega και το Travel Plan και παρουσία προσωπικοτήτων από τους χώρους των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής ζωής. Παρόντες ήταν: ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, ο διευθυντής των «ΝΕΩΝ» Χρήστος Μεμής, ο Γ. Νταλάρας,  η υποδιευθύντρια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αφροδίτη Παναγιωτάκου, ο τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Τέχνης Διαγόρας Χρονόπουλος και ο σκηνοθέτης Τάσος Ψαρράς.

Φέτος, «ΤΑ ΝΕΑ» έλαβαν 20% περισσότερες συμμετοχές σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά, συμμετείχαν 196 δημοτικά σχολεία, 115 γυμνάσια και 96 λύκεια, ενώ 120 ήταν οι ηλεκτρονικές εφημερίδες από όλες τις βαθμίδες. Ιδιαίτερη θέση στα έντυπα που κατατέθηκαν κατείχε η οικονομική κρίση. Οι μαθητές την προσέγγισαν όχι μόνο ως πρόβλημα, αλλά και ως ευκαιρία για αυτοκριτική και δημιουργικότητα.

«Με επαίνους βραβεύτηκαν μαθητικά περιοδικά, έντυπες αλλά και ηλεκτρονικές εκδόσεις εφημερίδων Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών.
Συγκεκριμένα επαίνους για τον 19ο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων έλαβαν τα εξής σχολεία: Το περιοδικό «Εκκρεμές» των μαθητών του Λυκείου της Σχολής Μωραϊτη Ψυχικού, το τελευταίο τεύχος της εφημερίδας «Adastra» του Γυμνασίου Αστροχωρίου – Καλεντίνης Άρτας, ο «Ναύτιλος» των μαθητών του 2ου  Γυμνασίου Περάματος, τα «Γράμματα στα Θρανία» από το 1ο  Γυμνάσιο Πεύκης, το «Εν Πλω» των μαθητών του Γυμνασίου Μακεδονίτισσας Λευκωσίας Κύπρου, το «Τελευταίο Θρανίο» από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, η «Δική μας Όμορφη Λίμνη» των μαθητών του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων της Φιλεκπαιδευτική Εταιρείας, η «L’echo journal franco-hellenique» από το Εκπαιδευτήριο «Αγιος Παύλος» και ο «Ονειροκουβαλητής» του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας. Επιπλέον, έπαινοι απονεμήθηκαν στην «Μικρή μας Πολιτεία», την ηλεκτρονική εφημερίδα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς και το «Κοσμοσκόπιο», ηλεκτρονική εφημερίδα μιας τάξης Γυμνασίου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών».

Τον έπαινο παραλαμβάνει ο Ι. Μπ. από την δημοσιογράφο του Mega Μαρία Παπουτσάκη.

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε την εφημερίδα πατώντας εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων