«

»

Ιαν 25

Μουσείο Ηρακλειδών – Μορφωτικό πρόγραμμα «Τέχνη Και Μαθηματικά» – Σαββατοκύριακα για γονείς και παιδιά

Από Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012 και κάθε Κυριακή, με νέες ενότητες:

Α’, Β’Δημοτικού (ένα τμήμα)

15:30-17:00

Γ΄, Δ΄Δημοτικού (ένα τμήμα)

15:30-17:00

Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού (ένα τμήμα)

17:00-18:30

Α’, Β’ Γυμνασίου (ένα τμήμα)

17:00-18:30

Με γνώμονα το γεγονός ότι οι κοινές δραστηριότητες γονέων και παιδιών βελτιώνουν και εμπλουτίζουν τις οικογενειακές σχέσεις, το μουσείο προσκαλεί γονείς και παιδιά στο πρόγραμμα «Τέχνη και Μαθηματικά-Σαββατοκύριακο».

Το πρόγραμμα «Τέχνη και Μαθηματικά- Σαββατοκύριακο» είναι διάρκειας μιάμισης ώρας και περιλαμβάνει: Ξενάγηση – διάλογο με τα παιδιά (και όσους από τους γονείς επιθυμούν να τα συνοδεύουν) στην τρέχουσα έκθεση του μουσείου. (30΄ )
Ανάπτυξη ειδικών θεματικών ενοτήτων – δραστηριοτήτων Μαθηματικών του Δημοτικού σχολείου στο αλληλεπιδραστικό περιβάλλον της Τέχνης. (60΄)

Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά:
Μέσα από την αλληλεπίδραση Τέχνης και Μαθηματικών να αναδείξουν λανθάνουσες δεξιότητες μάθησης, καθόσον σύμφωνα με τις διδακτικές έρευνες των επιστημονικών μας υπευθύνων, το περιβάλλον της Τέχνης, αξιοποιούμενο κατάλληλα, «απελευθερώνει δυνάμεις και πρωτοβουλίες γνωστικής αυτενέργειας και ανάπτυξης της λογικομαθηματικής σκέψης», ενώ το περιβάλλον της ομαδοσυνεργατικότητας ενεργοποιεί τη «ζώνη επικείμενης ανάπτυξης».

Στους γονείς δίνει την ευκαιρία να γίνουν μαθητές μαζί με τα παιδιά τους και να εκπαιδευθούν στο πώς θα μπορούσαν να ασχοληθούν δημιουργικά μαζί τους. Να διαπιστώσουν ότι η κατανόηση των Μαθηματικών από τα παιδιά δεν είναι ένας βραχνάς και πονοκέφαλος αλλά ένα παιχνίδι που μπορεί να συνεχισθεί στο σπίτι.

http://www.herakleidon-art.gr/el/index.cfm?get=events&ItemID=258

Herakleidon
Experience in Visual Arts

Ηρακλειδών 16, Θησείο
118 51
Αθήνα

(Στάση Metro: Θησείο)

T: 210 34 61 981
F: 210 34 58 225
E: info@herakleidon-art.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων