2ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας

«Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους.» Πλάτων

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (επιστολή στους γονείς)

Μαρ 202028

Αγαπητοί γονείς, εύχομαι να είστε όλοι καλά και με υψηλό φρόνημα!

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε απαιτείται η διατήρηση της ψυχραιμίας και της αισιοδοξίας απ’ όλους μας. Είναι ώρα που καλούμαστε να σταθούμε με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης καθώς και ενσυναίσθησης για όσα συμβαίνουν τόσο στον τομέα της υγείας όσο και τις συνέπειές τους σε επίπεδο κοινωνικό και οικονομικό.

Από την πλευρά μας, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, από την πρώτη στιγμή και πριν δοθούν οδηγίες από το ΥΠΑΙΘ, βρεθήκαμε δίπλα στους μαθητές μας και τις οικογένειές τους αξιοποιώντας τα υπάρχοντα μέσα παρέχοντας οδηγίες, συμβουλές και ασκήσεις.

Στον παρόντα χρόνο υλοποιούμε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Στο σχολείο μας οι εκπαιδευτικοί επέλεξαν την πλατφόρμα e-class (η-τάξη). Στην περίπτωση που αργότερα επιλεγεί από κάποιους εκπαιδευτικούς η δεύτερη προτεινόμενη από το ΥΠΑΙθ πλατφόρμα θα ειδοποιηθείτε σχετικά. Όλοι οι εκπαιδευτικοί εργάζονται για να ανεβάσουν υλικό στα ψηφιακά μαθήματα, έτσι ώστε από την Τρίτη 31 Μαρτίου οι μαθητές να βρίσκουν το υλικό και η διαδικασία να ξεκινήσει.

Είναι αντιληπτό ότι το εγχείρημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν μπορεί να στηθεί και να λειτουργήσει άρτια και ολοκληρωμένα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Σκοπός είναι με την προσπάθειά μας αυτή, οι μαθητές να μείνουν σε επαφή με τη μαθησιακή διαδικασία και να μην σπαταλάνε το χρόνο τους σε δραστηριότητες που δεν τους προσφέρουν τίποτα.

Το πρώτο βήμα έγινε με την εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο – ΠΣΔ και την απόκτηση κωδικών για την εισαγωγή τους στην η-τάξη. Το «όνομα χρήστη» που αποδόθηκε από το ΠΣΔ σε κάθε μαθητή είναι και το πρώτο μέρος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημιουργήθηκε αυτόματα. Το email που δημιουργήθηκε για τον κάθε μαθητή είναι της μορφής a976445@sch.gr. Στη διεύθυνση https://webmail.sch.gr/login.php μπορεί ο κάθε μαθητής να βλέπει τα email του και τις ανακοινώσεις που δημιουργούνται αυτόματα από την εκπαιδευτική πλατφόρμα η-τάξη ή στέλνουν οι εκπαιδευτικοί (ΠΡΟΣΟΧΗ: το email αυτό είναι για αποκλειστική χρήση από τους μαθητές και απαγορεύεται η χρήση του για άλλους σκοπούς).

Το δεύτερο βήμα είναι η εγγραφή του κάθε μαθητή στα μαθήματα της τάξης του. Στη διεύθυνση https://eclass.sch.gr/  μπορούμε να συνδεθούμε με τα στοιχεία που αποκτήσαμε από το ΠΣΔ. Επιλέγουμε τα μαθήματα ένα – ένα και κάνουμε αίτημα εγγραφής. Ο κάθε εκπαιδευτικός αφού πιστοποιήσει την αλήθεια του αιτήματος θα εγγράψει τους μαθητές του τμήματός του στο μάθημα.

Το τρίτο βήμα είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των εκπαιδευτικών για του τι πρέπει να κάνουμε και τι πρέπει να διαβάσουμε.

Καταλαβαίνουμε ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη για τους περισσότερους από εμάς και επομένως η δυσκολία είναι  κατανοητή. Επίσης είναι κατανοητές οι τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν σε πολλές οικογένειες σε σχέση με τον εξοπλισμό, την πρόσβαση στο διαδίκτυο, την έλλειψη εξοικείωσης στις νέες τεχνολογίες και τα νέα μέσα. Βρισκόμαστε όμως σε περίοδο, που εκτός από αυτά που πρέπει να κάνουν οι άλλοι ή οι φορείς για εμάς, πρέπει να προσπαθήσει παραπάνω ο καθένας ατομικά, καθώς επίσης να επιδείξουμε αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη.

Είμαι σίγουρος ότι οι μαθητές γρήγορα θα εξοικειωθούν και θα αποκτήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ήδη πάρα πολλά βίντεο που δείχνουν πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ψηφιακή τάξη. Εξάλλου και εμείς οι δάσκαλοί τους θα είμαστε δίπλα τους σε αυτήν την προσπάθεια.

Σε κάθε περίπτωση η δια ζώσης εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την ψηφιακή γι αυτό ας ευχηθούμε να περάσει γρήγορα όλο αυτό και να γυρίσουμε στο σχολείο μας. Για να γίνει αυτό και να είμαστε όλοι εκεί, όταν επιστρέψουμε, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Με τη σκέψη σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάρτιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ   Απρ »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣTop
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων