Με αφορμή ερωτήματα σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

 

Λειτουργία ολοήμερου προγράμματος

Το πρόγραμμα υπολειτουργεί λόγω κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν τοποθετηθεί στο σχολείο εξαντλούν το διδακτικό τους ωράριο σύμφωνα με το νόμο.

Πρωινή ζώνη (7:00-8:00)

Δεν πληρείται η προϋπόθεση του αριθμού των μαθητών για τη λειτουργία του προγράμματος.

Δρομολόγια λεωφορείων

Αρμόδια είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής η οποία αναθέτει τα δρομολόγια σε ιδιοκτήτες λεωφορείων με συγκεκριμένες διαδικασίες. Από την πλευρά του σχολείου έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και το θέμα παρακολουθείται διαρκώς.

Ώρα προσέλευσης

Το σχολείο μπορεί να δεχθεί μαθητές από τις 7:55 σύμφωνα με το νόμο. Παρότι κατανοούμε τη δυσκολία αρκετών εργαζόμενων γονέων με το συγκεκριμένο ωράριο, θεωρούμε πως είναι σαφές, ότι οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις, οι οποίες τοποθετούνται σε χρονικά πλαίσια. Οτιδήποτε άλλο μπορεί φαινομενικά να εξυπηρετεί, θέτει όμως σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και καθιστά υπόλογους όσους παραβιάζουν το συγκεκριμένο ωράριο σε περίπτωση ατυχήματος ή δυσλειτουργίας.

Καθυστέρηση προσέλευσης

Αρκετοί μαθητές παρά τις επανειλημμένες συστάσεις καθυστερούν να προσέλθουν. Παρακαλούμε ιδιαίτερα να συμβάλετε στο να προσέρχονται οι μαθητές πριν το χτύπημα του κουδουνιού (8:10) για τους προφανείς λόγους  της κατάλληλης προετοιμασίας πριν το μάθημα, της ηρεμίας, της συμμετοχής στην προσευχή και της ενημέρωσης που γίνεται από το διευθυντή ή από τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς.

Αποχώρηση μαθητών

Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται αμέσως μετά τη λήξη των μαθημάτων. Ενδεχόμενη καθυστέρηση στην παραλαβή τους συνιστά παραβίαση του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών και δημιουργεί αναστάτωση στους μαθητές αφού βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.

Ευελπιστούμε στη συνεργασία σας προκειμένου το σχολείο να λειτουργείμε ηρεμία και σταθερότητα αρχές απαραίτητες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Ο Διευθυντής

 

Ελευθέριος Μαραγκουδάκης