ΕΡΤ 2-Μαθήματα από την τηλεόραση για το Δημοτικό

Αγαπητοί γονείς, πριν αναρτήσω τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις, θα ήθελα να συγχαρώ όλους σας για την άμεση ανταπόκριση και υπομονή που δείξατε (παρ΄ όλες τις αντιξοότητες και καθυστερήσεις του ΠΣΔ) και εγγράψατε –πλην ελαχίστων που θα το κάνουν άμεσα-τα παιδιά σας στο ΠΣΔ και στις eclass που δημιούργησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας (παρακαλούμε όσοι δεν γραφτήκατε ακόμη , να βρείτε όλους τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα παιδιά σας στην ιστοσελίδα: eclass.sch.gr και να κάνετε εγγραφή σε όλα τα μαθήματα που διδάσκονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες που αναρτήσαμε εδώ στην ιστοσελίδα του σχολείου μας).

Επίσης συγχαίρω όλους τους εκπαιδευτικούς μας, που δουλεύουν νυχθημερόν, προκειμένου να ετοιμάσουν τις eclass τους για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να υποδεχτούν τους μαθητές τους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς της τεχνικής υποστήριξης, που προσφέρουμε αγόγγυστα οποιαδήποτε βοήθεια σε όλους!

Οι συνθήκες είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες αλλά είμαστε  σίγουροι ότι όλοι μας θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για τα παιδιά μας και θα τα καταφέρουμε! Παρακαλούμε να διαβάζετε τις ανακοινώσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας! Να είστε όλοι υγιείς, ψύχραιμοι και υπομονετικοί! 

Η δ/ντρια

Σκαρλατίδου Μαρία

Μαθήματα από την τηλεόραση για το Δημοτικό – Ξεκινούν από Δευτέρα, δύο ώρες κάθε μέρα

Μαθήματα από την τηλεόραση θα μπορούν να παρακολουθούν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου από την ερχόμενη Δευτέρα στην ΕΡΤ.  Τα μαθήματα θα προβάλλονται από την ΕΡΤ2, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας. Καμία σχέση με την «Εκπαιδευτική Τηλεόραση», όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, πρόκειται για κανονικό μάθημα, σαν μέσα στην τάξη. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μαθήματα, κατά κύριο λόγο μαθηματικά και γλώσσα, τα οποία θα μεταδίδονται στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ2 και θα έχουν συνολική διάρκεια, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, περί τη 1.30’ έως 2.00 ώρες την ημέρα. Το κάθε μάθημα θα έχει διάρκεια περίπου μισής ώρας, πρωτογενές υλικό, με δασκάλους από το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης. Σε αυτή τη φάση τα μαθήματα θα είναι εμπέδωσης και επανάληψης, με υλικό το οποίο θα παράγει το υπ. Παιδείας, με εξ ολοκλήρου δικές του υποδομές, καθώς η ΕΡΤ δεν είχε διαθέσιμο τεχνικό προσωπικό να διαθέσει.

Τα μαθήματα για το δημοτικό υπολογίζεται να συνεχίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα και για όλο τον Απρίλιο. 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των πρώτων ημερών του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2 έχει ως εξής:

Δευτέρα 30 Μαρτίου

1. Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος

2. Ιστορία Δ’ τάξης Εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος

3. Φυσική Ε’ τάξης Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου

Τρίτη 31 Μαρτίου

1. Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη

2. Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος

3. Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος
Πηγή άρθρου: ΕΡΤ – Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού της Δευτέρας και Τρίτης 30-31/3 (μαθήματα, ώρες, εκπαιδευτικοί)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *