Κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία από Δευτέρα 16/11/2020

Αγαπητοί γονείς, ανακοινώθηκε σήμερα από την Υπουργό Παιδείας ότι:

από τη Δευτέρα 16/11 και για 2 εβδομάδες αναστέλλεται η λειτουργία για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, αλλά ανοικτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλε-εκπαίδευση:

Α. Εκπαιδευτική τηλεόραση: αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. Θα ανακοινωθεί αύριο το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών.

Β. Σύγχρονη τηλε-εκπαίδευση: από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλε-εκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18/11, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλε-εκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής), και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 .μμ. για τα Δημοτικά, και 2 με 4:20 μ.μ για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, όσοι γονείς δε δημιούργησαν λογαριασμό για το παιδί τους σύμφωνα με τις οδηγίες που τους στάλθηκαν, να επικοινωνήσουν  με το σχολείο στο e-mail: mail@2dim-orest.evr.sch.gr.

Ας προσπαθήσουμε όλοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, να ανταποκριθούμε, ώστε να λειτουργήσει με επιτυχία και πάλι η σύγχρονη κι ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της WEBEX και eclass.

Παρακαλούμε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του σχολείου μας https://blogs.sch.gr/2dimorest ,καθώς και τις eclass των εκπαιδευτικών, όπου θα αναρτώνται όλες οι ανακοινώσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση