Σχολικός Μαραθώνιος για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι και το σχολείο μας, όπως όλα τα σχολεία του δήμου μας, συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης followgreen.Έχει διανεμηθεί σχετική επιστολή στα παιδιά. Παρακαλούμε να διαβάσετε αναλυτικά τις οδηγίες, ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί τον στόχο μας, για μια καθαρότερη πόλη και προστασία του περιβάλλοντος. 

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΔΩΣΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

Ποια υλικά μπορώ να ανακυκλώσω:

  • Έντυπο Χαρτί: βιβλία, τετράδια, σχολικά έντυπα, περιοδικά, εφημερίδες, λοιπά έντυπα από ΔΕΚΟ καιμικρές μη ογκώδεις συσκευασίες.Εξαιρούνται οι χάρτινες συσκευασίες χυμών και γάλατος, τύπου Tetrapack.
  • Αλουμίνιο: Κουτάκια αλουμινίου από αναψυκτικά. Τα κουτάκια θα πρέπει να ξεπλένονται (να μην έχουν υπολείμματα από ρόφημα) και να συμπιέζονται.
  • Φορητές μπαταρίες:όλων των ειδών που δεν ξεπερνούν τα 2 κιλά, είτε πρωτογενών (μίας χρήσης) είτε δευτερογενών (επαναφορτιζόμενες). Συμπεριλαμβάνονται κι αυτές των κινητών τηλεφώνων και των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Πώς το σχολείο συλλέγει πόντους:

Με την ανακύκλωση που κάνουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στους ειδικούς κάδους.

  • Με τη δωρεά πόντων επιβράβευσης από τους γονείς, αφού κάνουν την εγγραφή τους στην πλατφόρμαwww.followgreen.gr/orestiada.

Πώς επιβραβεύεται το σχολείο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *