Εκδήλωση στο Δημαρχείο για την παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού 27/11/2018

Ο Δήμος Ορεστιάδας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του παιδιού πραγματοποίησε δράση με τη συμμετοχή μαθητών όλων των δημοτικών σχολείων του δήμου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018. Στην παραπάνω δράση προσκλήθηκαν να συμμετέχουν από δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης από κάθε σχολείο, για να παρουσιάσουν τις απόψεις τους για διάφορα θέματα σχετικά με την κοινωνική ζωή της πόλης μας (περιβάλλον, καθαριότητα, άθληση, εκπαίδευση, ασφάλεια, υγεία κ.ά.).

Πρόθεση του Δήμου Ορεστιάδας ήταν να αποτελέσει η εκδήλωση αυτή την αφορμή, ώστε να τονιστεί δημόσια το δικαίωμα των παιδιών να εκφράζουν ελευθέρα τις απόψεις τους για όλα τα θέματα που τα αφορούν, όπως προβλέπουν τα άρθρα 12 & 13 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Απώτερος στόχος δε, είναι τα παιδιά να γίνονται πρωταγωνιστές της καθημερινότητάς τους, αναλαμβάνοντας ατομικά και συλλογικά ευθύνες για την καλυτέρευση της ζωής και την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Ο κ. Μαυρίδης Βασίλειος, Δήμαρχος της πόλης μας και  ο  κ. Γιώργος Καραγιάννης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καλωσόρισαν τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.  Προβλήθηκε βίντεο για τα δικαιώματα των παιδιών και την ελευθερία γνώμης και έκφρασης. Στη συνέχεια οι μαθητές ανέλαβαν τον ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων και διάβασαν τις προτάσεις τους.

Τέλος ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος  συγχάρηκε τους  μαθητές  για τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις τους, απάντησε σε όλα τα ερωτήματά τους.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από δύο μαθήτριες της ΣΤ τάξης, οι οποίες κατέθεσαν τις προτάσεις των μαθητών του σχολείου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *