Μαθητές μας στους διακριθέντες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών «Αριστοτέλης» 2016

ylika somataΟ μαθητής της Ε΄τάξης Μηλίκας Κωνσταντίνος Ταξιάρχης του Γεωργίου διακρίθηκε στη Β΄φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών «Αριστοτέλης» 2016, που έγινε για την περιοχή μας στην Ξάνθη , αποσπώντας το 3ο Βραβείο Αριστείας.

Οι μαθήτριες Γεωργιάδη Άννα του Πασχάλη της Ε΄και Ελευθεριάδου Αθηνά του Μιχαήλ της ΣΤ΄τάξης απέσπασαν Εύφημο Μνεία.

Συγχαίρουμε το μαθητή και τις μαθήτριες για τη σπουδαία διάκρισή τους και τους δασκάλους τους κα Πρωιμούδη Αναστασία, κ. Ναλμπάντη Πολυχρόνη και κα Γιαντσελίδου Χρυσούλα για τη δουλειά που γίνεται στο τμήμα τους.

Αύριο κατά την παράδοση των Τίτλων Προόδου και Σπουδών θα γίνει η απονομή και των βραβείων τους.

Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικών / Φυσικής

Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικών / Φυσικής που διεξήχθησαν όλα τα τελευταία χρόνια (έως το 2015) με την Επιστημονική / Εκπαιδευτική Ευθύνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθυντής Καθηγητής Γ. Θ. Καλκάνης) καθώς και οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικών / Φυσικής «Αριστοτέλης» 2016, με την Ευθύνη του Τμήματος Φυσικής και του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, εμπλούτισαν και εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα με πρωτότυπα –πάντα– θέματα, ασκήσεις και πρακτικές χωρίς ποτέ ασάφειες και λάθη.

Τα Αποτελέσματα των Διαγωνισμών «Αριστοτέλης» 2016

Ανακοινώνονται για το 2016 τα ονόματα των 499 πρωτευσάντων της Ε’ Δημοτικού, των 586 πρωτευσάντων της Στ’ Δημοτικού. Οι αριθμοί των πρωτευσάντων μαθητών που ανακοινώνονται είναι οι μεγαλύτεροι των τελευταίων ετών, λόγω του αυξημένου αριθμού των συμμετεχόντων μαθητών κάθε τάξης αλλά και της κατανομής των επιδόσεών τους. Εξ αυτών βραβεύονται -σύμφωνα με το πρότυπο βράβευσης των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής- οι μαθητές με 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ (με επίδοση ≥ 90%), 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ (με επίδοση ≥ 78%), 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ (με επίδοση ≥ 64%) και ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ (με επίδοση ≥ 50%) για κάθε τάξη του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Στους υπόλοιπους μαθητές που διαγωνίστηκαν απονέμεται ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς δεν στοχεύει στην όποια συγκυριακή βαθμολογική κατάταξή τους, ούτε οι καλές επιδόσεις είναι αυτοσκοπός. Η συμμετοχή τους στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού (όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες). Γι’ αυτό η Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή των Διαγωνισμών «Αριστοτέλης» θεωρεί ότι δεν απαιτείται –ή και αντενδείκνυται– ειδική προετοιμασία των μαθητών για τους Διαγωνισμούς.

Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων σχολείων και μαθητών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς «Αριστοτέλης» επιτρέπει όχι μόνο την ανάπτυξη ευρείας άμιλλας μεταξύ των μαθητών και τη βελτιστοποίηση της προετοιμασίας τους για να γίνουν ενεργοί πολίτες –με γνώση του φυσικού κόσμου, ορθολογική σκέψη, κριτική ικανότητα– ή ακόμη για την προετοιμασία τους για την ανώτατη εκπαίδευση, αλλά διευκολύνει και την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των αναλυτικών προγραμμάτων και πρακτικών.

Πρωτεύσαντες Δημοτικού 2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *