Διδακτική επίσκεψη και… κινηματογραφική συναυλία

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, αξιοποιώντας σχετική ενημέρωση, αποφάσισε την πραγματοποίηση διδακτικής επίσκεψης όλων των μαθητών του σχολείου τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Διδυμοτείχου για να παρακολουθήσουμε “Μία κινηματογραφική συναυλία”. Αν μας το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, μετά τη συναυλία, θα επισκεφθούμε κατά τάξη και άλλους χώρους της πόλης, όπως το Στρατιωτικό Μουσείο, η Δημοτική Πινακοθήκη, το Κάστρο, το Τέμενος.

Cineconcert “CineConcert” Μία κινηματογραφική… συναυλία

Δύο σπαρταριστές ασπρόμαυρες κωμωδίες του 1920 «NEIGHBOURS» και «ONE WEEK» με πρωταγωνιστή τον Buster Keaton που έχουν αφήσει εποχή στο βωβό κινηματογράφο επενδύονται ζωντανά με μουσικό αυτοσχεδιασμό αναδεικνύοντας την εικόνα!

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με την εκτέλεση αυθεντικών συνθέσεων για πιάνο και σαξόφωνο.

Περιγραφή εκπαιδευτικού προγράμματος

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρουσιάζονται έχουν ως σκοπό να προσελκύσουν τους μαθητές στη μουσική, να τους γνωρίσουν τα μουσικά όργανα, να τους φέρουν σε επαφή με έννοιες όπως “ο αυτοσχεδιασμός”, “η σύνθεση” και “η μουσική επένδυση”, ενώ τους βοηθά να λύσουν απορίες, όπως το πώς συγχρονίζονται οι μουσικοί για να παίξουν ένα έργο. Συνδέουν, επίσης, τη μουσική με άλλες μορφές τέχνης.

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μία πρωτότυπη μουσική κινηματογράφου να γεννιέται και να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους, βιώνοντας, έτσι, την ιδιαίτερη αξία που προσδίδει ο ήχος στην εικόνα, να δουν πρωτόγνωρες, ασυνήθιστες τεχνικές στη χρήση των οργάνων και να αντιληφθούν τη διαφορά της αυτοσχεδιαστικής μουσικής με την «κλασσική» μορφή σύνθεσης. Επίσης, θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν και οι ίδιοι με μικρές αυτοσχεδιαστικές παρεμβάσεις. Με το προσιτό και ιδιαίτερα “διασκεδαστικό” μέσο της εικόνας, οι μαθητές μπορούν να διεισδύσουν στον πανέμορφο αλλά και σύνθετο κόσμο της μουσικής!

Συντελεστές Ευτυχία Βενιωτά (πιάνο – κρουστά), Γιώργος Λυγερίδης (σαξόφωνο – κρουστά)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *