Η 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 6-10-14

ΠΗΣΑ 4Το σχολείο μας συνεχίζοντας μια προσέγγιση κατανόησης της διαφορετικότητας και κατά του ρατσισμού, που είχε οδηγήσει σ’ ένα πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πριν δύο χρόνια, υιοθέτησε τον θεματικό άξονα της 1ης Πανελλήνια Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού ενσωματώνοντας πλήθος σχετικών δραστηριοτήτων.

Αναγνώστηκαν και έγιναν αφορμή συζήτησης τα βιβλία και κείμενα: “Ελμέρ”, “Τα τρία μικρά λυκάκια¨, “Τέρης ο παράταιρος Αστέρης”, “Το ασχημόπαπο”, “Ο Θωμάς”, “Το χωριό του ‘όλοι μαζί΄”, “Χαρούμενο λιβάδι”, “Αστραδενή”.

Προβλήθηκαν τα βίντεο: “Τα γιαλιά της διαφορετικότητας”, “Ειρήνη”, “Το αηδόνι”.

Τραγουδήσαμε, ζωγραφίσαμε, κατασκευάσαμε κολάζ και ανθρώπινα σώματα με σχήματα, “μπερδέψαμε τα πρόσωπα”, γράψαμε συνθήματα και πανό.

Μάθαμε ένα νέο παιχνίδι, το Smashball, από τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής και προπονητή βόλεϊ κ. Ανδρεάδη Ιωάννη.

Παίξαμε ακόμη βόλεϊ, μπάσκετ και ποδόσφαιρο σε μεικτές ομάδες αγοριών και κοριτσιών αλλά και εκπαιδευτικών, αφού είμαστε όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι.

Την έναρξη των δράσεων τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Μαυρίδης Βασίλειος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κα Γαρουφαλλίδου Χαρίκλεια, ενώ και κάποιοι γονείς μαθητών παρακολούθησαν τους αγώνες.

Στιγμιότυπα όσων έγιναν, παρακάτω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *