Οι Παραμυθάδες στο σχολείο μας

paramythades-20130613-2odhmotikoorestiadas-06Πριν ανεβάσουμε εμείς το θέμα στο blog μας, το έκαναν οι Παραμυθάδες στο δικό τους! Γράφουν τις εντυπώσεις τους κι έχουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό!

Στην πόλη του Ορέστη, την Ορεστιάδα βρεθήκαμε την περασμένη Πέμπτη 13 Ιουνίου, καλεσμένοι από το 2ο 12/θέσιο δημοτικό σχολείο. Παρά την βροχή και την έκτακτη απεργία των εκπαιδευτικών, παρουσιάσαμε στα παιδιά των Δ και Ε τάξεων, ένα πρόγραμμα παραμυθιών από τον Αίσωπο -με στοιχεία κι από την ζωή του – μέχρι την μετέπειτα προφορική παράδοση. Το εντελώς καινούργιο στοιχείο για εμάς ήταν ότι ένα από τα παραμύθια και συγκεκριμένα το μύθο του Αισώπου «Το λιοντάρι και το ποντίκι», το παρουσιάσαμε στα αγγλικά μιας και το επίπεδο των μαθητών ήταν αρκετά προχωρημένο. Τέλος, δεν έλειψε και η δραματοποίηση, στην οποία και συμμετείχαν όλα τα παιδιά.

Με χαρά πληροφορηθήκαμε, ότι το σχολείο συμμετέχει εθελοντικά σε 28 εκπαιδευτικά προγράμματα, ένα εκ των οποίων έγκειται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “Once upon a time” – «Μια φορά κι έναν καιρό» και υλοποιείται με την επίβλεψη της κας Δώρας Τατάρη, εκπ/κού αγγλικής γλώσσας. Τα παιδιά του σχολείου, γνώριζαν εδώ και καιρό την επίσκεψή μας και είχαν το χρόνο να προετοιμαστούν και να δουλέψουν με θέμα «το παραμύθι». Έτσι, μια μικρή έκθεση μας περίμενε στην αίθουσα διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας -όπου και πραγματοποιήσαμε την εμφάνισή μας. Εκθέματα ήταν παραμύθια που έγραψαν τα παιδιά, χειροποίητο κουκλοθέατρο και μαριονέτες από ανακυκλώσιμα υλικά καθώς και παραμυθένια γλυκά που παρασκεύασαν τα ίδια τα παιδιά. Για παράδειγμα το σπίτι από το παραμύθι «Χάνσελ και Γκρέτελ», φτιαγμένο από μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα, κ.λπ. «Η μηλόπιτα της Χιονάτης», που ήταν και πεντανόστιμη, αλλά και αλμυρά κουλουράκια σε σχήματος σπίρτου εμπνευσμένα από το παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν «Το κορίτσι με τα σπίρτα».

Μια δεύτερη έκπληξη που μας περίμενε ήταν ότι και τα παιδιά του σχολείου μας παρουσίασαν δύο παραμύθια. Το ένα με μαριονέτες (Ο παπουτσωμένος γάτος) και το δεύτερο με κουκλοθέατρο (Το κορίτσι με τα σπίρτα), με δικές τους κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά.

Συμμετείχαν οι παραμυθάδες: Θεοδώρα Βαβαλέσκου, Ξανθούλα Στογιαννίδου, Χρήστος Τσίρκας και Απόστολος Τσομπανόπουλος.

Ευχαριστούμε πολύ τον διευθυντή του σχολείου Νικόλαο Νικολαϊδη, καθώς και τη δασκάλα των αγγλικών Θεοδώρα Τατάρη που είχε την οργάνωση της εκδήλωσης.

Περισσότερα εδώ → http://paramythades.org/2013/06/17/%CF%83%CF%84%CE%BF-2%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *