Θέμα μας ο σχολικός εκφοβισμός

Ο Σύλλογος Διδασκόντων συζήτησε το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και αποφάσισε να καλέσει τη συνεργαζόμενη με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ψυχολόγο κα Μόρφη Αθηνά για να το παρουσιάσει στους μαθητές του σχολείου κατά τμήμα.

Η κα Μόρφη συνεργάστηκε με τα παιδιά, έφτιαξαν ιστορίες, τις δραματοποίησαν και πέτυχε την κατανόηση του φαινομένου και την ευαισθητοποίησή τους.

Την τελευταία ημέρα της παρουσίας της είχε συνεργασία με τους δασκάλους, έγινε συζήτηση και αναφέρθηκαν τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης.

Το επόμενο στάδιο είναι η συνάντηση με το σύνολο των γονέων και κηδεμόνων και η ανάπτυξη του ίδιου θέματος.

Η κα Μόρφη Αθηνά είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Kατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην Σχολική Παιδαγωγική-Ειδική Αγωγή από το  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ταυτόχρονα, φοιτά στην Νομική σχολή του  Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης όπου και εκπονεί την Διδακτορική της διατριβή.

Έχει πιστοποιηθεί ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και Εκπαιδεύτρια των Σχολών Γονέων από το ΙΔΕΚΕ (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στα οποία προγράμματα εξακολουθεί έως και σήμερα να συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια σεμιναρίων.  Παράλληλα έχει εργαστεί ως καθηγήτρια στο Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου και στην σχολή Αστυφυλάκων  Διδυμοτείχου. Διετέλεσε Σύμβουλος Ψυχολόγος στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας και στο Ειδικό  Γυμνάσιο Ορεστιάδας-Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος στο    Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας νομού Έβρου «ΨΥΧΑΣΠΙΣ », παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης σε ασθενείς με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση. Επιπλέον, από το 2009 εργάζεται ως ιδιώτης ψυχολόγος, διατηρώντας δικό της γραφείο στην πόλη της Ορεστιάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *