Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο σχολείο μας (2)

Ένα φανταστικό διήμερο με την Εθνική Λυρική Σκηνή, ήταν αυτό που περάσαμε στις 24 και 25 Ιανουαρίου, που είχαμε τη χαρά να μας επισκεφθεί και να παρουσιάσει την όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι “Ο Κουρέας της Σεβίλλης” διαδραστικά.

Το θεατρικό παιγνίδι εναλλασσόταν με πληροφορίες για τα όργανα της ορχήστρας και τη διεύθυνσής της και για τα πρόσωπα του έργου και τις φωνές τους.

Στη συνέχεια τη δεύτερη ημέρα γνωρίσαμε τη δουλειά των τεχνικών και όλων των συντελεστών για το ανέβασμα μιας παράστασης, μάς σκηνοθέτησε η βοηθός του σκηνοθέτη και παίξαμε πάνω στη σκηνή, φορέσαμε το κατάλληλο ένδυμα και κάναμε πρόβα με την ορχήστρα και τους μονωδούς και τέλος παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε στην όπερα.

Η αίθουσα ήταν γεμάτη μαθητές, είχαμε καλέσει την ΣΤ΄ τάξη των άλλων σχολείων της πόλης, και γονείς. Ζήσαμε όλοι μια αξέχαστη εμπειρία!

Στο διαδραστικό μέρος έπαιξε σημαντικό ρόλο η προετοιμασία μας από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου των ειδικοτήτων μουσικής κ. Παντίδη Θεόδωρο, θεατρικής αγωγής κα Δαδάρου Κωνσταντίνα και εικαστικών κα Σαρητσόγλου Δόμνα και στη βάση αυτή δούλεψαν οι άριστες εμψυχώτριες της Σκηνής.

Τα στελέχη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, εκτός της άψογης επαγγελματικής τους συμπεριφοράς, έδειξαν και αξιοθαύμαστη διάθεση συνεργασίας και συνδημιουργίας.

Θεωρούμε εαυτούς πολύ τυχερούς που είμαστε ένα από τα 70 σχολεία που συμμετείχαν σ’ αυτή τη σπουδαία δουλειά που πέτυχε όλους τους στόχους που είχε θέσει! Ελπίζουμε να συνεχιστεί το έργο και να προστεθούν στον κατάλογο πολύ περισσότερα σχολεία.

Ευχαριστούμε την Εθνική Λυρική Σκηνή για το ταξίδι της στον βορειότερο Δήμο της χώρας και για το ταξίδι που μας πήγε στον όμορφο κόσμο της όπερας.

Στιγμιότυπα από το διήμερο παρακάτω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *