15 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

Λόγω της παγκόσμιας ημέρας καταναλωτή η Γ2 τάξη μέσα από το περιβαλλοντικό της πρόγραμμα προτείνει στους μαθητές να παίξουν ένα παιχνίδι και να μάθουν παίζοντας σωστές καταναλωτικές συμπεριφορές.

Η 15η Μαρτίου εδώ και τριάντα χρόνια  καθιερώθηκε ως ημέρα καταναλωτή. Μια μέρα που πρέπει να μας προβληματίσει σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Τα δικαιώματα του καταναλωτή αναφέρονται : στην ικανοποίηση των βασικών τους αναγκών στην πληροφόρηση τους για την ποιότητα των προϊόντων στη δυνατότητα τους για  επιλογή, που συνδέεται με την επάρκεια και  την ποικιλία των προϊόντων στην προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους στην αποζημίωσή τους όταν πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης στην εκπροσώπηση τους στα κέντρα αποφάσεων στη καταναλωτική αγωγή τους  και στο δικαίωμά τους για ένα  υγιεινό και αειφόρο φυσικό περιβάλλον.

Το πρόβλημα, όμως δεν είναι μόνο το «τι» καταναλώνουμε, αλλά και το «πόσο» και το «πώς» καταναλώνουμε, όταν μάλιστα ένα δισεκατομμύριο  άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ζουν σε άθλιες συνθήκες. Ή, για να το διατυπώσουμε διαφορετικά, το θέμα δεν είναι μόνο η προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, αλλά και η προστασία του πλανήτη και των ίδιων των καταναλωτών από τον καταναλωτισμό.

Προτείνουμε λοιπόν στους μαθητές του σχολείου μας  να μπουν στη παρακάτω  διεύθυνση  και να παίξουν το  παιχνίδι που βρήκαμε  στην ιστοσελίδα της WWF   για το πόσο υπεύθυνοι καταναλωτές είμαστε.

http://www.wwf.gr/storage/WWF-game.ppt

Αφήστε μια απάντηση