Ενημέρωση για την γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306. : 2023-01-25

Μία άκρως σημαντική ενημέρωση του κοινού ξεκίνησε από το σχολείο μας. Η Άννα Μαρία Σακελλαρίου, ψυχολόγος με  μεταπτυχιακό στην νευροψυχολογία, και πρώην μαθήτρια του σχολείου μας,  ενημέρωσε το κοινό  σχετικά με τη γραμμή 10306. Πρόκειται, όπως μας είπε η νεαρή επιστήμονας, για μία πενταψήφια δωρεάν τηλεφωνική γραμμή που προσφέρει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε όποιον έχει ανάγκη.

Η γραμμή άρχισε να λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2020, περίοδος όπου οι πρωτόγνωρες συνθήκες ολοκληρωτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας και των κοινωνικών συναθροίσεων λόγω πανδημίας, ανέδειξαν την αναγκαιότητα ύπαρξής της για την υποστήριξη πλήθους ψυχολογικών προβλημάτων.

Σκοπός αυτής της τηλεφωνικής γραμμής (10306) είναι η εύκολη πρόσβαση των πολιτών της Ελλάδας σε  Ειδικούς Ψυχικής Υγείας και η υποστήριξή τους από τους από τους ειδικούς της γραμμής  ή η παραπομπή τους σε δομές της περιφέρειάς τους. Δημιουργήθηκε δηλαδή για να μπορεί ανά πάσα στιγμή όποιος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα να βρίσκει λύση ή ανακούφιση μιλώντας ανώνυμα για ό,τι τον απασχολεί και τον πιέζει ψυχικά.

Πλέον η γραμμή λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την επιστημονική καθοδήγηση της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Μέγας Δωρητής.

Ευχαριστούμε θερμά την Άννα Μαρία Σακελλαρίου για την τιμή που μας έκανε να ξεκινήσει την ενημέρωση του κοινού από το δικό μας σχολείο, τη συγχαίρουμε για την ευσυνειδησία και επιστημοσύνη της και της ευχόμαστε τα καλύτερα!

2 33 34 35 2

6 27 189 11 3

 

 

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση