Ενημερωτικό σημείωμα για το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα»

Οκτ 202116

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» σε Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών προεπιλεγμένων σχολείων. Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.
Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε ορίσει.
Για τη συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», ζητείται η  συγκατάθεσή σας την οποία θα αποστείλετε ηλεκτρονικά στο Σχολείο. Λίγες μέρες πριν την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος θα σας σταλεί, μέσω των μαθητών, κι ένα έντυπο έγγραφης συγκατάθεσης.

Προς το παρόν παρακαλούμε να συμπληρώσετε την κατάλληλη φόρμα από τις δύο που ακολουθούν:

Α) Υπεύθυνη Δήλωση για μαθητές εγγεγραμμένους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Β) Υπεύθυνη Δήλωση για μαθητές που ΔΕΝ παρακολουθούν  Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Έχοντας εμπειρία από την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος από προηγούμενες χρονιές, σας προτείνουμε να μην αιτηθείτε την παραλαβή των γευμάτων στο σπίτι αν θεωρείτε ότι δεν πρόκειται να τα καταναλώσετε. Η εικόνα γευμάτων στους κάδους απορριμμάτων είναι μια εικόνα που δεν μας τιμά σαν τοπική κοινωνία. Ακόμα επιτρέπει τη απαξίωση της τροφής στα μάτια των μαθητών, πράγμα που στην εποχή μας είναι ανεπίτρεπτο.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα διατροφής των Σχολικών Γευμάτων πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Πρόγραμμα διατροφής Σχολικών Γευμάτων

Ευχαριστώ για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλετε.,

ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια

    Το σχολείο μας στεγάζεται σε ένα κτίριο δύο ορόφων με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 2500 τ.μ. , που εγκαινιάστηκε το 1995. Διαθέτει 20 αίθουσες διδασκαλίας γυμναστήριο, εργαστήριο φυσικής, βιβλιοθήκη, κυλικείο, καθώς και πολλούς άλλους βοηθητικούς χώρους.  Στο σχολείο φοιτούν για το σχολικό έτος 2022-23, 214 μαθητές σε 12τμήματα πρωινού προγράμματος, 2 τμήματα ένταξης και 2 ολοήμερα τμήματα. Επίσης λειτουργεί πρωινή ζώνη.

    Βρισκόμαστε στο σημείο που φαίνεται στις δορυφορικές φωτογραφίες.

    2οδσ

     

    και στον χάρτη

    2 2Ο

     

     

     



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων