Αγιασμός – Προσέλευση – Τι θα προσέξουμε

Σεπ 202110

Αγαπητοί γονείς και μαθητές καλή σχολική χρονιά.

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους θα τελεστεί Αγιασμός. Η ώρα του Αγιασμού έχει οριστεί για τις 8:30 π.μ.

Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο ως εξής:

Οι τάξεις Α, Β και ΣΤ από την κίτρινη καγκελόπορτα (οδός Αθ. Διάκου 4) και οι μαθητές των τάξεων Γ, Ε και Δ από την γαλάζια πόρτα, πίσω από το Δημοτικό Γυμναστήριο. Τα τμήματα Β1, Γ1, Δ1, Ε1, ΣΤ1 και ΣΤ2 θα έλθουν στο σχολείο στις 08:10 π.μ. και τα τμήματα Α, Β2, Γ2, Δ2, Ε2 και Στ2 θα έλθουν στις 08:20 π.μ.

Στους χώρους έξω από τις δύο προαναφερθείσες αυλόπορτες θα βρίσκονται εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τις συνδρομές των μελών.

Παρακαλούμε όλοι οι μαθητές να προσέλθουν στο σχολείο με μάσκες. Επίσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους τσάντες για να βάλουν μέσα τα βιβλία τους. Κανείς μαθητής δεν μπορεί να μπει στο σχολείο εάν δεν φορά μάσκα. Θα τηρηθούν με ακρίβεια οι οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και η Κ.Υ.Α. που αφορούν την λειτουργία των σχολείων. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Οι μαθητές θα κατευθυνθούν στην αυλή του σχολείου όπου θα τους περιμένουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων τους. Η κατανομή των τάξεων στην αυλή του σχολείου θα γίνει ως εξής: H Α΄ τάξη στην κάτω αυλή, στον χώρο που βρίσκεται κοντά στην Κεντρική Είσοδο του Σχολείου, η Β΄τάξη στην πάνω αυλή, οι Γ΄ και Δ΄ τάξεις στην κάτω αυλή (στο χώρο του βόλεϊ) και οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις στο γήπεδο μπάσκετ. Οι γονείς της Α΄ Τάξης θα εισέλθουν κι αυτοί μαζί με τους μαθητές της Α΄ Τάξης, αλλά θα παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας, ακολουθώντας τις υποδείξεις των υπεύθυνων εκπαιδευτικών – συνοδών. Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν σε ομάδα επιτηρούμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του τμήματος.

Θα ακολουθήσει ο καθιερωμένος Αγιασμός που θα γίνει στις 08:30 π.μ. στην αυλή του σχολείου, ο οποίος λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19 θα πραγματοποιηθεί με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών (εκτός από τους μαθητές της Α΄ τάξης). Οι υπόλοιποι μαθητές θα οδηγηθούν στις τάξεις τους με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, όπου θα πραγματοποιηθούν:

  • Συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ.
  • Ιδιαίτερη έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας
  • Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο
  • Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας και τη γενικότερη λειτουργία του Σχολείου.

Το Σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από Τρίτη 14/9 με πλήρες πρόγραμμα. Θα λειτουργεί κανονικά η Πρωινή Ζώνη και το ολοήμερο.

Στην συνέχεια οι μαθητές θα αποχωρήσουν σταδιακά από τις εισόδους της αυλής από τις οποίες προσήλθαν. Εκτιμώμενος χρόνος αποχώρησης είναι η 09:30 μ.μ. Παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους να βρίσκονται έξω από τις εισόδους του σχολείου από τις οποίες τα παιδιά τους προσήλθαν νωρίτερα. Εκεί οι μαθητές/τριες θα έρθουν συνοδευόμενοι/ες από τος υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την επόμενη ανάρτηση-άρθρο για την ενημέρωσή σας, που αποτυπώνουν τους νέους κανόνες της σχολικής ζωής.

Άνοιγμα σχολείων: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για την ασφαλή επιστροφή

Ευχόμαστε μια καλή δημιουργική σχολική χρονιά με Πρόοδο και προπάντων ΥΓΕΙΑ για όλους!

Ο Διευθυντής

Τσιακίρης Βασίλης
και το διδακτικό προσωπικό



Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια

    Το σχολείο μας στεγάζεται σε ένα κτίριο δύο ορόφων με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 2500 τ.μ. , που εγκαινιάστηκε το 1995. Διαθέτει 20 αίθουσες διδασκαλίας γυμναστήριο, εργαστήριο φυσικής, βιβλιοθήκη, κυλικείο, καθώς και πολλούς άλλους βοηθητικούς χώρους.  Στο σχολείο φοιτούν για το σχολικό έτος 2022-23, 214 μαθητές σε 12τμήματα πρωινού προγράμματος, 2 τμήματα ένταξης και 2 ολοήμερα τμήματα. Επίσης λειτουργεί πρωινή ζώνη.

    Βρισκόμαστε στο σημείο που φαίνεται στις δορυφορικές φωτογραφίες.

    2οδσ

     

    και στον χάρτη

    2 2Ο

     

     

     



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων