Καλή αρχή……

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας.

Το πρώτο κουδούνι της καινούργιας σχολικής χρονιάς μας βρίσκει όλους τους εκπαιδευτικούς ιδιαίτερα χαρούμενους που θα ανταμώσουμε ξανά  τους μαθητές  μας και   με τη δική σας πολύτιμη  συνδρομή, θα γεμίσουμε τις ψυχές και το μυαλό μας, όχι μόνο με θετικές εμπειρίες  ζωής, αλλά   και με όνειρα, ιδανικά, αξίες.

Μία χρονιά, η οποία  χαρακτηρίζεται από πρωτόγνωρες και  ιδιαίτερα ευμετάβλητες συνθήκες, που όμως καλούμαστε όλοι και όλες να διαχειριστούμε, με στόχο την προστασία από τον covid-19, αλλά και τη συνέχεια της ζωής μας σε όλους τους τομείς.

Θεωρώ πως η συνεργασία γονέων- εκπαιδευτικών, καθ’ όλη τη διάρκεια του  μαθητικού  βίου, είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας επιτυχίας και ευόδωσης των στόχων που θέτει η εκπαίδευση. Στη δεδομένη δε χρονική στιγμή, αυτή η συνεργασία θα είναι καθοριστική ώστε να διασφαλίσουμε από κοινού τόσο την υγεία όσο και την πρόοδο των μαθητών. Δεδομένων των συνθηκών, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνομιλήσουμε δια ζώσης, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, είτε ατομικά, είτε ως συλλογικότητες, για το λόγο  αυτό και απευθύνομαι σε όλους σας μέσω αυτής της επιστολής, με την πρόθεση να σας ενημερώσω για τη λειτουργία της σχολικής μας μονάδας.

Όπως ήδη γνωρίζετε θα λειτουργήσουμε με όλους τους μαθητές μας παρόντες, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό τόσο παιδαγωγικά όσο  και ψυχοκοινωνικά. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία, ιδιαίτερα στις ηλικίες των μαθητών του Δημοτικού, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την παρουσία των παιδιών στο σχολείο, παρά μόνο για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Οφείλουμε ωστόσο, να εξασφαλίσουμε την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών  και συνακόλουθα των οικογενειών τους, ακολουθώντας τις οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου και του ΕΟΔΥ που ήδη μας  έχουν σταλεί.

Αγαπητοί γονείς, η δική σας στήριξη και συνεργασία είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαραίτητη. Συνδράμετε την προσπάθεια της σχολικής κοινότητας ώστε  να  διδάξει με ασφάλεια, χωρίς να κινδυνέψει η υγεία και η ζωή κανενός.

Το παράδειγμά σας, ο λόγος σας, θα οδηγήσει τους μαθητές σε μία «κουλτούρα» καθημερινής προστασίας, με το πλύσιμο χεριών, τις αποστάσεις, τη χρήση μάσκας και την εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας μέσα στο σχολικό χώρο είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά αυτή τη χρονική στιγμή, υγειονομικά απαραίτητο. Μαθητές χωρίς μάσκα δεν μπορούν να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου, αν αυτό συμβεί το σχολείο υποχρεούται να  καλέσει το γονέα να παραλάβει το μαθητή.

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή στα προσωπικά αντικείμενα των μαθητών τα οποία δεν ανταλλάσσονται. Κατά συνέπεια, φροντίστε μέσα στη σχολική τσάντα να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα ώστε να μη χρειαστεί δανεισμός π.χ. μολύβια, γόμες.

Στους μαθητές, τη Δευτέρα, θα δοθούν παγούρια και μάσκες (πολλαπλών χρήσεων). Κάθε μαθητής θα πρέπει να έχει δύο σακουλάκια, ένα για τις  χρησιμοποιημένες μάσκες και ένα για τις μη χρησιμοποιημένες, γιατί κατά τη διάρκεια της ημέρας σίγουρα θα χρειαστεί αλλαγή.

Στο έντυπο που θα σας δοθεί, γράψτε μας τα τηλέφωνα επικοινωνίας αλλά και κάποιο ενεργό email, ώστε στην περίπτωση που το τμήμα ή το σχολείο κλείσει να υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας δασκάλου-μαθητών  (το οποίο email και θα παρακολουθείτε).

Από τον προηγούμενο Ιούνιο το σχολείο μας απέκτησε με τη συνδρομή του εκπαιδευτικού της σχετικής ειδικότητας και ενεργή ιστοσελίδα την οποία θα φροντίσουμε να ενημερώνουμε διαρκώς.

Το ωράριο του σχολείου παραμένει το ίδιο, δηλαδή η προσέλευση θα γίνεται όπως τον Ιούνιο,  8 με 8:15 π.μ. (θα παρακαλούσα σε αυτό το σημείο να είστε ιδιαίτερα τυπικοί). Για να επισκεφθείτε κάποιο δάσκαλο ή την διευθύντρια, θα πρέπει να κλείσετε τηλεφωνικά ραντεβού (2104916134) και να έχετε μαζί τη μάσκα σας. Οι μαθητές του πρωινού θα σχολούν κατά τμήματα (πρώτα οι μικρές τάξεις). Το ολοήμερο θα λειτουργήσει πολύ σύντομα και θα ανακοινωθεί στους μαθητές που είναι γραμμένοι σε αυτό.

Όσον αφορά το πολύ σημαντικό ζήτημα της καθαριότητας, ένα πάγιο αίτημα της σχολικής μας μονάδας, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας έχει  προσλάβει δύο καθαρίστριες, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει το έργο τους.

Είμαστε εδώ, σε συνεργασία πάντα με τους αρμόδιους φορείς, να βρούμε την λύση σε κάθε πρόβλημα που θα ανακύπτει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους. Βοηθήστε το έργο του σχολείου των παιδιών σας, εμπιστευόμενοι τους δασκάλους τους, που με εμπειρία και αγάπη διδάσκουν τα παιδιά σας, στηρίξτε το έργο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων που μπορεί να γίνει ένας πολύτιμος συνεργάτης.

Σας εύχομαι ολόψυχα υγεία,  Καλή Σχολική Χρονιά, με όλες τις διδακτικές ώρες  μέσα στο αγαπημένο μας σχολείο.

Η διευθύντρια του σχολείου