Ο ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Ημερολόγιο μαθητών

Μετά από την εκπαιδευτική μας εκδρομή στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη αποφασίσαμε με τους δασκάλους μας να δημιουργήσουμε ένα λαχανόκηπο στην αυλή του σχολείου μας τον οποίο θα τον φροντίζουμε όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης.

Μαζί με τους δασκάλους μας και το διευθυντή του σχολείου επιλέξαμε τον κατάλληλο χώρο για το λαχανόκηπο και προγραμματίσαμε τις επόμενες δραστηριότητές μας.

Δώσαμε υπόσχεση όλα τα παιδιά ότι θα συμμετέχουμε ενεργά στη φροντίδα του λαχανόκηπου.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Σήμερα ήρθε ένας εργάτης με το μηχάνημα του από το Δήμο και έσκαψε βαθιά στο μέρος που επιλέξαμε να φτιάξουμε το λαχανόκηπό μας για να μην υπάρχουν πολλές πέτρες και χόρτα.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Αφού ήρθε το μηχάνημα του Δήμου και έσκαψε πήγαμε μετά από δύο μέρες στον κήπο μας και βγάλαμε τα χόρτα. Επίσης στρώσαμε το χώμα ώστε να μην υπάρχουν τρύπες.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε ήταν : γάντια, σκαλιστήρια και τσουγκράνες.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σήμερα βοηθήσαμε μαζί με τους δασκάλους μας στην περίφραξη του κήπου. Επίσης δημιουργήσαμε έξι υπερυψωμένα παρτέρια και κάθε ομάδα ανέλαβε τη φροντίδα ενός παρτεριού.

Σταθεροποιήσαμε τα παρτέρια, δημιουργήσαμε ξεχωριστούς χώρους μέσα στα παρτέρια για να φυτέψουμε διαφορετικούς σπόρους.

Φυτέψαμε Σέλινο, μαϊντανό, Σέλινο με φύλλα, Μυρώνι, Άνιθο, ρίγανη. Δεντρολίβανο, μέντα δυόσμο, κάρυ και άλλα. Στο τέλος τα ποτίσαμε και φύγαμε ενθουσιασμένοι από την εμπειρία αυτή.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε ήταν ! Σκαλιστήρια, τσουγκράνες, γάντια και ποτιστήρι.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα ήταν μια από τις ωραιότερες μέρες της σχολικής μου ζωής. Εγώ και η ομάδα μου φυτέψαμε λίγα κρεμμύδια. Μετά από λίγη ώρα τα ποτίσαμε. Ήταν μια ωραία εμπειρία.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Σήμερα όταν πήγαμε να δούμε τον κήπο μας είδαμε κάτι πολύ ωραίο. Μπαίνοντας μέσα στον κήπό μας για να καθαρίσουμε τα παρτέρια είδαμε πως φύτρωσαν μικρά πράσινα φυτά. Εκείνη την ώρα ενθουσιαστήκαμε πάρα πολύ γιατί μετά από πολλές μέρες είδαμε εμφανή αποτελέσματα.

Έτσι τα καθαρίσαμε προσεχτικά για να μην βγούν οι σπόροι των φυτών.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σήμερα βάλαμε αντιπαγετικό ύφασμα για να προστατεύσουμε τα φυτά μας από τον παγετό και το κρύο. Ήταν λίγο δύσκολο γιατί έπρεπε με το σφυρί να χτυπάμε τα καρφιά στα ξύλα των παρτεριών και φοβόμασταν να μη χτυπήσουμε. Χρησιμοποιήσαμε γάντια, σφυρί και καρφιά.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Σήμερα συνεργαστήκαμε όλοι μαζί και φτιάξαμε τους κανόνες του λαχανόκηπου.

Δεσμευτήκαμε όλα τα παιδιά ότι θα ακολουθούμε αυτούς τους κανόνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *