SAY SOMETHING! THE WORLD NEEDS YOUR VOICE!

Με αφορμή την ετήσια καμπάνια «Διαβάζω Δυνατά» του ηλεκτρονικού περιοδικού «Κόκκινη Αλεπού» και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της υπευθύνου της βιβλιοθήκης του σχολείου μας Βασιλικής Μπερτσιά, στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών οι μαθητές/τριες του ΣΤ3 άκουσαν το βιβλίο “SAY SOMETHING ! THE WORLD NEEDS YOUR VOICE!” του Peter H. Reynolds.

To βιβλίο παροτρύνει τα παιδιά να πουν δυνατά όλα αυτά που έχουν στην καρδιά τους, είτε για να εκφράσουν τα δικά τους συναισθήματα είτε για να σπεύσουν να υπερασπιστούν άλλους που τους έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, ο συγγραφέας μας θυμίζει ότι η φωνή μας μπορεί να εμπνεύσει, να δράσει θεραπευτικά και να μεταμορφώσει τους άλλους  ή ακόμη και να αλλάξει και τον κόσμο. Γι’ αυτό πρέπει να εκφραζόμαστε με το δικό μας τρόπο κάθε φορά που οι περιστάσεις το απαιτούν.

Στο τέλος, οι μαθητές/τριες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Peter H. Reynolds  έγραψαν ότι αυτοί ήθελαν να πουν δυνατά για να ακουστεί.

Ήταν μια πολύ δημιουργική και ενδιαφέρουσα δράση βασισμένη σε ένα εξαιρετικό βιβλίο.

Αν θέλετε μπορείτε κι εσείς να διαβάσετε το βιβλίο

https://www.youtube.com/watch?v=U_-rP-oaRpY

https://www.youtube.com/watch?v=d4waMR24zsI  (ανάγνωση από τον συγγραφέα)

και, γιατί όχι , να φωνάξετε κι εσείς δυνατά κάτι που θέλετε να ακουστεί!

SAY SOMETHING !

 

1234

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *