Μαθαίνουμε… και παίζοντας!

Σύμφωνα με τη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης, κάθε μαθητής μαθαίνει με το δικό του μοναδικό τρόπο και, επομένως, αυτά που θέλουμε να διδάξουμε μπορούν να  διδαχθούν στα παιδιά με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τις ανάγκες τους, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, την ώρα  του μαθήματος των Αγγλικών, οι μαθητές του Γ3 μετακινήθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας για να μάθουν με λίγο διαφορετικό τρόπο. Στόχος μας ήταν να μάθουμε λεξιλόγιο σχετικό με το Halloween με λιγότερο παραδοσιακό τρόπο και συγκεκριμένα παίζοντας κιναισθητικά παιχνίδια.

Αρχικά, οι μαθητές επικοινώνησαν με παντομίμα τις συγκεκριμένες λέξεις που τους ζητήθηκαν, ώστε κάποιος από την ομάδα τους να μαντέψει τι προσπαθούσαν να δείξουν και έπειτα,  ακολουθώντας τεχνικές μουσικοκινητικής αγωγής,  κινήθηκαν στο χώρο flying like bats, floating like ghosts, walking like mummies, flying on a broomstick like witches and wizards κτλ. ακολουθώντας οδηγίες.

Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία που θα επαναλάβουμε σύντομα!

 

1 1 2 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *