ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ)

Αγαπητοί γονείς,

σας γνωρίζουμε τους παρακάτω κανόνες – οδηγίες που θα ισχύσουν στο σχολείο μας για το διάστημα από 1/6/2020 έως και 26/6/2020 λόγω Covid-19.

Σας επισημαίνουμε ότι το σχολείο λειτουργεί από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 13:15.

Το Ολοήμερο και κατ’ επέκταση η Πρωινή ζώνη δε θα λειτουργήσουν προς το παρόν.

Συνεπώς οι μαθητές/τριες προσέρχονται στο σχολείο αυστηρά από τις 08:00 και μετά κατά τις ημέρες που λειτουργεί το υποτμήμα της τάξης του/της. Εξαιρούνται το Α2, Β1 και Β2 που λειτουργούν καθημερινά με όλα τα παιδιά (κάτω από 15).

Κατά την άφιξη και αποχώρηση των μαθητών, οι γονείς παραμένουν έξω από το σχολείο, δεν εισέρχονται στην αυλή, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του Covid-19 (τήρηση αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού).

Κατά την είσοδό του/της ο μαθητής/τρια παραλαμβάνεται από τον/την εφημερεύοντα/ουσα εκπαιδευτικό και οδηγείται στον τομέα της τάξης του όπου και παραμένει περιμένοντας το κουδούνι. Σε περίπτωση βροχής οδηγείται κατευθείαν στην τάξη του/της όπου θα περιμένει ο/η εκπαιδευτικός της 1ης ώρας. Το προαύλιο έχει χωριστεί σε 6 τομείς (ένας για κάθε τάξη) που επιτηρείται από έναν/μία εκπαιδευτικό. Με τον ήχο του κουδουνιού οι μαθητές/τριες σχηματίζουν μονές σειρές  με τις ανάλογες αποστάσεις και εισέρχονται στην τάξη τους όπου θα γίνεται η πρωινή προσευχή και θα ξεκινάει το μάθημα. Οι αίθουσες διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες (1,5 μέτρο απόσταση τα θρανία και ένα παιδί ανά θρανίο) και σε κάθε μία υπάρχει αντισηπτικό χεριών, οινόπνευμα και αντιμικροβιακό για την απολύμανση αντικειμένων.

Τα διαλείμματα γίνονται για κάθε τάξη στον τομέα της υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικού.

Με τη λήξη των μαθημάτων στις 13:15, οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης αποχωρούν πρώτοι/ες και προσέρχονται στην πόρτα με τάξη και αποστάσεις,  με τον εκπαιδευτικό της τελευταίας ώρας του ωρολογίου προγράμματος και  παραλαμβάνονται από τους γονείς και κηδεμόνες τους. Γι’ αυτό παρακαλείσθε να είστε όλοι ΕΓΚΑΙΡΩΣ εκεί. Ομοίως και οι μαθητές/τριες των Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων και εφόσον έχουν αποχωρήσει οι μαθητές των προηγούμενων τάξεων.

Το κυλικείο δεν θα λειτουργήσει.

Πρέπει να μεριμνήσετε ώστε οι μαθητές/τριες να έχουν το νερό (σε επαρκή ποσότητα) και το φαγητό τους αποκλειστικά από το σπίτι. Αποφεύγουμε να πίνουμε νερό από τις βρύσες.

Οι μαθητές/τριες πρέπει:

  • να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους χαρτομάντιλα και αντισηπτικά gel ή μαντιλάκια
  • να χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ αντικείμενα, όπως μολύβια, σβήστρες, ξύστρες κ. ά.
  • να τηρούν την απόσταση ασφαλείας, περίπου 1,5 μέτρο απόσταση από τους συμμαθητές τους και να μη συνωστίζονται.
  • να αποφεύγουν την επαφή των χεριών τους με το πρόσωπό τους
  • να πλένουν τα χέρια τους με νερό και σαπούνι ή να χρησιμοποιούν αντισηπτικό πριν και μετά από το φαγητό και όταν επισκέπτονται την τουαλέτα.
  • όταν δε νιώθουν καλά κατά τη διάρκεια της ημέρας,  να ενημερώνουν αμέσως τον εκπαιδευτικό του τμήματος.
  • όταν δεν αισθάνονται καλά ή είναι άρρωστοι/ες όσο είναι στο σπίτι, ο γονέας οφείλει να μην τα φέρει στο σχολείο, να ενημερώσει το σχολείο για την υγεία του παιδιού και ο/η μαθητής/τρια να παραμείνει στο σπίτι του/της, μέχρι να γίνει εντελώς καλά.

Ύποπτα συμπτώματα για Covid-19 θα πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να αναφέρονται στον/στην παιδίατρο και να ενημερώνεται ΑΜΕΣΑ το σχολείο.

Ενημερώνουμε επίσης τους ενδιαφερόμενους ότι η μεταφορά με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ θα γίνεται κανονικά από και προς Οικισμούς (Μάραθο, Κριθαριά κλπ.) για δε τις Μικροθήβες θα πραγματοποιείται ΜΟΝΟ το πρωινό δρομολόγιο προς το σχολείο.

 ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση