ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς,

το σχολείο, είναι ένα ανοιχτό σύστημα, που αλληλεπιδρά με τους παράγοντες που το περιβάλλουν, αποσκοπώντας στην υλοποίηση της αποστολής του – στην επίτευξη των στόχων του. Είναι επίσης ένας θεσμός της κοινωνίας. Ως κοινωνικός θεσμός έχει μια αποστολή: να συμβάλει στη ρύθμιση και την επίλυση των αναγκών της κοινωνίας.        Εμείς, οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου, έχουμε υιοθετήσει την άποψη ότι η εκπαίδευση δεν είναι ουδέτερη υπόθεσηΜπορεί να υπηρετήσει το κοινωνικό κατεστημένο ή να γίνει παράγοντας αλλαγής της κοινωνίας.

     Προς αυτήν λοιπόν την κατεύθυνση και θέλοντας να σας προσφέρουμε κάποια χρηστικά εργαλεία για την διευκόλυνσή σας στο βαρύ έργο της ανατροφής του παιδιού σας, διοργανώνουμε ενημερωτικές συναντήσεις με τη μορφή ομάδας γονέων, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής».

Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις (4) συναντήσεις (3, 10,17 και 24 Οκτωβρίου 2018) στον χώρο του σχολείου και ώρα 11:30 – 13:15.

Η ομάδα θα αποτελείται από σταθερά μέλη – γονείς του σχολείου μας.

Η θεματολογία θα είναι η εξής:

  • ανάγκες παιδιών σχολικής ηλικίας
  • αυτοεκτίμηση – γνωρίσματα και η ενίσχυσή της
  • επικοινωνία στην οικογένεια
  • ο ρόλος των συναισθημάτων

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, θα χρειαστεί να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την αίτηση που επισυνάπτουμε. Μέγιστος αριθμός ατόμων για την ομάδα είναι είκοσι (20) γονείς και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

 

Ο Διευθυντής του σχολείου

Χρήστος Δασκαλοθανάσης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση