ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2017

     Με το σύνθημα  «Αθλούμαι- ΧαράΖΩ το μέλλον»,  πραγματοποιήθηκε και φέτος στο σχολείο μας, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017, δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις συνηθίζοντας έτσι σ ένα τρόπο ζωής και άσκησης που, ιδανικά, θα συνεχίσουν  και στην υπόλοιπη ζωή τους.

     Η γιορτή μας ξεκίνησε με την συγκέντρωση  των μαθητών/τριών στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου όπου οι ΚΦΑ Λιανού Μαρία και Μπουρτζή Μαρία, με τις ομιλίες τους και την προβολή σχετικών  video, τόνισαν  ιδιαίτερα ότι η σωστή σωματική δραστηριότητα προσφέρει σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία σε όλους. Ο συνδυασμός δε της συστηματικής άσκησης με μία ισορροπημένη διατροφή αποτελεί την σπουδαιότερη βάση για την προαγωγή της υγείας του ανθρωπίνου σώματος και την επίτευξη της μακροζωίας.

     Ακολούθησαν αθλητικές δραστηριότητες στο προαύλιο του σχολείου με την συμμετοχή  όλων των μαθητών έχοντας έτσι την δυνατότητα να αντιληφθούν ότι η άθληση αποτελεί πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα  και ταυτόχρονα το μέσο για την βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.

     Με μεγάλη χαρά φιλοξενήσαμε στην εκδήλωση μας μέλη του Συλλόγου «Εναλλακτική Δράση», που εδρεύει στην Νέα Αγχίαλο, και παρακολουθήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα επίδειξη με τεχνικές αυτοάμυνας στις οποίες συμμετείχαν μαθητές του σχολείου μας. Τους ευχαριστούμε πολύ.

     Ανακαλύψαμε επίσης  τους πιθανούς  μελλοντικούς πρωταθλητές ανάμεσα  στα 220 παιδιά του σχολείου μας. Μαθητές και μαθήτριες που έχουν βάλει  τον αθλητισμό στην ζωή τους τα τελευταία 2-3 χρόνια μας εξήγησαν με ποιο άθλημα ασχολούνται και μας έδειξαν τα μετάλλια που έχουν κερδίσει. Τους ευχόμαστε να έχουν ανάλογη πορεία και στο μέλλον .

     Η γιορτή μας ολοκληρώθηκε με διαδραστικές συζητήσεις και καλλιτεχνικές-εικαστικές δημιουργίες από τους μαθητές, σχετικές με το θέμα της ημέρας, στις σχολικές αίθουσες.

DSC05194 DSC05200 DSC05201 DSC05216 DSC05229 DSCF8346

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση