ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΤΣΟΥ ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ CITY LAB, ΑΠΟ ΤΗ Β΄ΤΑΞΗ

Γράφουν οι δασκάλες της Β΄Τάξης Καλλιντέρη Ευαγγελία ,Γιαννάκη Μαρία

Β_1Στις 25 Μαΐου, ημέρα Πέμπτη η Β΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Λαογραφικό Β_2Μουσείο του Κίτσου Μακρή για να αποκτήσουν τα παιδιά από κοντά την εμπειρία ενός λαογραφικού μουσείου, μετά από την ενασχόλησή τους με τη λαογραφία στα σχετικά κεφάλαια της Γλώσσας και της Μελέτης.

Β_3Εκεί γνώρισαν έργα λαϊκών ζωγράφων όπως ο Θεόφιλος, είδαν διάφορα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, εργαλεία, όπλα και σκεύη. Έμαθαν για τη ζωή και το έργο του Βολιώτη λαογράφου Κίτσου Μακρή και ξεναγήθηκαν στο σπίτι του το οποίο είναι δείγμα παραδοσιακού πηλιορείτικου αρχοντικού.

Εντύπωση μας έκαναν οι πολύχρωμες τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ CITY LABΒ_4

Και από την παράδοση …στην τεχνολογία! Οι μαθητές της Β΄ΤΑΞΗΣ επισκέφθηκαν το εργαστήρι ρομποτικής city lab για να έρθουν σε επαφή με τη τεχνολογία παίζοντας. Για να μάθεις την επιστήμη πρέπει να την εφαρμόσεις!Β_6 Αυτό κάναμε κι εμείς… βάλαμε φαντασία, δημιουργήσαμε και παίξαμε με τα ρομπότ που οι ίδιοι οι μαθητές έφτιαξαν. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Β_5Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος όταν οι μαθητές κατάφεραν να κινήσουν τα ρομπότ μέσα από έναν υπολογιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση