Ένας Μετεωρολόγος στο Σχολείο μας

ΜΕΤ_4Μετά από πρόσκληση των δασκάλων των τμημάτων της Ε΄ τάξης, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017,  επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Κοσμάς Ευάγγελος, Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας – Μετεωρολόγος και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας Ε΄ τάξης  και της ενότητας καιρός, κλίμα  έγινε μια παρουσίαση και η μαθήτρια της Ε1 Κοσμά Δήμητρα έγραψε γι’ αυτή:ΜΕΤ_2

Μας έδειξε  κάποια πράματα για τον καιρό, τα σύμβολα του καιρού ή το πώς δημιουργούνται οι κεραυνοί, η βροχή και το ουράνιο τόξο. Μας μίλησε επίσης  για  τα θερμόμετρα, βαρόμετρα   και   άλλα που  βοηθάνε  στην καθημερινή συλλογή στοιχείων και την πρόγνωση του καιρού.

ΜΕΤ_1Είδαμε εικόνες για να τα καταλάβουμε καλύτερα. Μερικές από αυτές τις εικόνες μας έκαναν να γελάσουμε, αλλά κι να εντυπωσιαστούμε. Ταξιδέψαμε με τα σύννεφα Cumulus, Stratocumulus… στον ουρανό, στα βουνά.

ΜΕΤ_3Μάθαμε πόσο σημαντική είναι η πρόγνωση του καιρού  για διάφορες δραστηριότητες της καθημερινής μας ζωής και για διάφορα επαγγέλματα.

Όταν τελείωσε μας ρώτησε αν είχαμε ερωτήσεις και σχεδόν ο καθένας είχε κι από μια διαφορετική.

Άρεσε στα παιδιά αυτή η παρουσίαση γιατί έμαθαν περισσότερα πράγματα σχετικά με τον καιρό. Περιμένουμε να ξαναέρθει στο σχολείο να μας δείξει περισσότερα πράγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση