Ε2, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ «ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ»

 

Γράφουν οι μαθήτριες του Ε2:  Μυρίσσα  Άννα-Μαρία , Πορτοφέρι  Χρυσαυγή

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και της ενότητας «Βιβλία – Βιβλιοθήκες» η τάξη μας, το Ε2, με τη δασκάλα μας κα Τσάμη  Φωτεινή επισκέφθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Αγχιάλου «Κώστας Βάρναλης».

ΒΙΒΛ_5Στη βιβλιοθήκη μάς καλωσόρισε η βιβλιοθηκονόμος κα Μαρία Μπελεγρίνη. Η κα  Μπελεγρίνη μας είπε ότι η Δημοτική  Βιβλιοθήκη λειτουργεί σ’ αυτό το κτίριο από το 2010 και ότι πριν το όμορφο αυτό κτίριο στην παραλία της Ν. Αγχιάλου λειτουργούσε ως εκθεσιακός χώρος.

ΒΙΒΛ_1

Στη συνέχεια μας ενημέρωσε ότι  η βιβλιοθήκη έχει περίπου 5.000 βιβλία και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Ιδιαίτερα όμως το καλοκαίρι οργανώνονται δράσεις για τα παιδιά, τα οποία μπορούν να την επισκέπτονται όχι μόνο για να δανείζονται ή να διαβάζουν βιβλία αλλά και για να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια.

ΒΙΒΛ_2

Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε για τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνται τα βιβλία στα ράφια. Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι υπάρχουν βιβλία τα οποία δε δανείζονται. Ενημερωθήκαμε επίσης για τους κανόνες της Βιβλιοθήκης. Ήμαστε μάλιστα τυχεροί, γιατί είδαμε στην πράξη δανεισμό βιβλίων σε δημότες που επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη εκείνη τη στιγμή.

ΒΙΒΛ_3

Στο τέλος περιηγηθήκαμε στον όμορφο χώρο και ξεφυλλίσαμε κάποια  βιβλία που ήταν στα ράφια.

ΒΙΒΛ_4

Σ΄αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Μπελεγρίνη Μαρία για τη φιλοξενία και την ξενάγησή της.

Αυτή η επίσκεψη μας άρεσε πολύ και σίγουρα πολλοί από εμάς θα γίνουν ενεργά μέλη της Βιβλιοθήκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση