Παγκόσμιος Διαγωνισμός για τα Συνεργαζόμενα Σχολεία με την UNESCO (ASPnet)

 

AS_1Σας γνωρίζουμε ότι, το σχολείο μας είναι ένα από τα 34 δημοτικά σχολεία  της Ελλάδος που συνεργάζεται με την UNESCO και ιδιαίτερα συμμετέχει στο Δίκτυο AS_2Συνεργαζόμενων Σχολείων (ASPnet) που είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο με 177 χώρες και συμμετέχουν 8.000 περίπου εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το σχολείο μας δήλωσε συμμετοχή το 2016.

Στο δίκτυο συμμετέχουν σχολεία τα οποία  ενδιαφέρονται να διεξάγουν δραστηριότητες με στόχο τη βελτίωση της ποιοτικής εκπαίδευσης, ειδικότερα την ηθική, πολιτιστική και διεθνή διάσταση. Αυτό το δίκτυο σχεδιάστηκε για να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής στη διάχυση της πληροφόρησης των αποτελεσμάτων που αποκτήθηκαν έτσι ώστε και άλλα σχολεία της χώρας να διεξάγουν παρόμοιες δραστηριότητες.

TAS_4α  Συνεργαζόμενα Σχολεία δεσμεύονται να προωθήσουν τα ιδανικά της UNESCO υλοποιώντας πιλοτικά προγράμματα, που στόχο έχουν να καταστήσουν τους νέους ανθρώπους ικανούς ν’ αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά της προκλήσεις ενός περίπλοκου και συνεχώς αναπτυσσομένου κόσμου.

 

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων το σχολείο μας συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό για τα συνεργαζόμενα σχολεία με την UNESCO με θέμα «Ανοίγουμε τον νου και την καρδιά στους πρόσφυγες». Συγκεκριμένα τα τμήματα Ε1 και Ε2 μετά από συζήτηση, προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων πάνω στο θέμα των προσφύγων εκφράστηκαν δημιουργικά μέσα από την κατασκευή κολλάζ.AS_3

 

Οι δε μαθητές του ΣΤ2 χωρίστηκαν σε δυο ομάδες όπου μετά από εποικοδομητική συζήτηση αποφάσισαν να ζωγραφίσουν μία  εμπόλεμη πολιτεία και την διαφυγή των προσφύγων μέσα από την θάλασσα σε μια άλλη πολιτεία όπου βρίσκουν επιτέλους την ειρήνη.

Τέλος το έργο συμπληρώθηκε με συνθήματα για τους πρόσφυγες στην αγγλική γλώσσα όπως:

Hope saves livesAS_5 AS_6

Show mercy

Open the door to the future

They need our love

Give refugees a chance

Yes to refugees, No to racism.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση