Γιορτή Χριστουγέννων

Έγραψε η Κυριακοπούλου Μαρίλη, Μουσικός

1ΧΡ_1Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016  πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Σε μία κατάμεστη αίθουσα η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δ/ντή κ. Τσέλιου Ηρακλή και την Χριστουγεννιάτικη ομιλία από την κ. Καπουράνη Αθηνά, δασκάλα της Γ΄Δημοτικού, όπου συνόψισε, μέσα από έναν συγκινητικό λόγο, το νόημα της γιορτής των Χριστουγέννων που δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από ΕΙΡΗΝΗ και ΑΓΑΠΗ.1ΧΡ_2

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η μαγεία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από τους μικρούς μαθητές της Πρώτης Δημοτικού, στην παράσταση «Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η 1ΧΡ_3Πρωτοχρονιά», που με τη βοήθεια της κας Αντωνίου Σοφίας, Γαλάνη Κατερίνας δασκάλες της Α΄τάξης και της Κ.Φ.Α. Μαρίας Μπουρτζή, κατάφεραν να δώσουν μια εξαιρετική παράσταση. Η ευχή των λιλιπούτειων μαθητών ήταν να υπάρχει «Υγεία και Χαρά σε όλο τον κόσμο»

1ΧΡ_8Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παράσταση της Β1΄τάξης που υπό την επιμέλεια της δασκάλας τους κ. Γιαννάκη Μαρίας παρουσίασαν το έργο, του συγγραφέα Χαρίτου Κυριάκου, «Φον Κουραμπιές 1ΧΡ_7εναντίον κόμη Μελομακαρόνη»,  ένα αντιπολεμικό 1ΧΡ_4 γαστριμαργικό παραμύθι, ιδανικό για τις ημέρες των Χριστουγέννων! Το μήνυμα της παράστασης ήταν η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, το αίσθημα ενότητας που πρέπει να μας διακατέχει ώστε να προχωράμε με αγάπη και ειρήνη σε αυτή τη ζωή.

1ΧΡ_17 Και για τις δύο παραστάσεις οι εκπαιδευτικοί που τις επιμελήθηκαν συνεργάστηκαν με μεράκι και με τη μουσικό του σχολείου και έτσι υπήρχαντραγούδια πάνω σε γνωστές μελωδίες αλλά με πρωτότυπους στίχους, που γράφτηκαν από την κα Κυριακοπούλου Μαρίλη ειδικά για τις παραστάσεις, σε πρώτη εκτέλεση από τους μικρούς μαθητές του σχολείου μας.

1ΧΡ_5Στη συνέχεια η Β2 υπό την επιμέλεια της κα Ευαγγελίας Καλλιντέρη ανέβασε την παράσταση «Η γέννηση του Χριστού μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. . . », μία επιτυχή διασκευή του έργου, «Το 1ΧΡ_9 κοριτσάκι με τα σπίρτα».

1ΧΡ_101ΧΡ_11 1ΧΡ_121ΧΡ_141ΧΡ_18Το Κοριτσάκι με 1ΧΡ_6τα Σπίρτα ,είναι μία ιστορία μικρού μήκους από τον Δανό ποιητή και συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν . Η ιστορία αφορά στα όνειρα και στην ελπίδα ενός παιδιού, και εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1845 και θα είναι πάντα η πιο επίκαιρη ιστορία για τις μέρες των Χριστουγέννων γιατί μας δείχνει ακριβώς πως μόνο μέσα από την αγάπη, την αλληλεγγύη και  την προσφορά θα υπάρξει ευτυχία για όλους μας ανεξαιρέτως.

Με πολύ χαριτωμένο αλλά και συγκινητικό τρόπο οι μαθητές της Β2 τάξης έδωσαν την παράσταση αυτή, λοιπόν, όπου το κοριτσάκι με τα σπίρτα περιέγραψε, μέσα από ένα όνειρό του αληθινό σαν τη ζωή, τη νύχτα που γεννήθηκε ο Χριστός.

Η εκδήλωση τελείωσε με ένα Χριστουγεννιάτικο μουσικό δρώμενο από τη χορωδία του σχολείου, όπου ουσιαστικά έκλεισε τον γιορτινό κύκλο που είχε αρχίσει με τα λόγια της κας Καπουράνη Α. αφού όλα τα τραγούδια επικεντρώθηκαν στην ΕΙΡΗΝΗ και στην ΑΓΑΠΗ. Το δρώμενο αποτελούνταν από γνωστές μελωδίες που εκτελέστηκαν στο αρμόνιο και 1ΧΡ_13 στο ακορντεόν 1ΧΡ_151ΧΡ_16από μαθήτριες της Ε΄τάξης, τραγούδια σε αγγλικούς στίχους που τα παιδιά τους είχαν διδαχθεί από την κα. Ματάκια Κατερίνα, δασκάλα Αγγλικών, και σκοπό είχαν να δείξουν ότι το νόημα που απορρέει από τα Χριστούγεννα είναι παγκοσμίως αποδεκτό και τραγούδια που έδειξαν ότι. . .  ο Θεός είναι η αληθινή αγάπη που κατεβαίνει στη γη και την τρέπει σε Παράδεισο και ότι όταν όλοι καταφέρουμε να αγαπάμε πραγματικά, τότε όλες οι ευχές θα έχουν αντίκρισμα . . .

Την επιμέλεια του ήχου και σε αυτή τη γιορτή είχε ο κος Τσιγάρας Γιώργος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση