“Πρώτες βοήθειες για παιδιά”

Έγραψε η Αναστοπούλου Αθανασία, Δασκάλα του Στ΄2

ΑΒ_1Στις 7/12/2016   και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα του Νοσοκομείου Βόλου «Πρώτες βοήθειες γιαΑΒ_2 παιδιά» και το οποίο περιελάμβανε την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με πρακτική εξάσκηση όλων των μαθητών. Σ’ αυτή τη φάση  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές της ΣΤ2.

ΑΒ_3 Την αντιπροσωπία του Νοσοκομείου πλαισίωναν οι κυρίες Κορώνη Χρυασάνθη – Βασιλική, Σβώλου Σταυρούλα και η Μάγγου Χαρίκλεια οι οποίες έδειξαν στους μαθητές τρόπους αντιμετώπισης λιποθυμίας, πνιγμονής από ξένο σώμα, κρίσης άσθματος, σπασμών, υπογλυκαιμίας,ΑΒ_4 ρινορραγίας, ηλίασης, πυρετού, ρινίτιδας, εμέτων, πόνου, τραυματισμού από ξένο σώμα στο μάτι, τσιμπήματος εντόμου, τσούχτρας, δαγκώματος ζώου ή φιδιού και φροντίδα τραύματος, εγκαύματος και καταγμάτων.

Τέλος οι μαθητές ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο φαρμακείου και τους κανόνες κυκλοφορίας πεζών με ποδήλατο και αυτοκίνητο.

ΑΒ_5Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την προβολή δυο βίντεο για την πνιγμονή και την ΚΑΡΠΑ. Όλοι οι μαθητές συμπλήρωσαν ανώνυμο ερωτηματολόγιο για το πρόγραμμα που παρακολούθησαν και έδειξαν την ικανοποίησή  τους για τις νέες εμπειρίες που απέκτησαν.

Στις 27 Ιανουαρίου 2017 θα έχουν την ίδια ευκαιρία και οι μαθητές του ΣΤ1.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση